11-10-2019

Nastavak 27. sjednice SO Budva u ponedjeljak

Predsjednik Skupštine Opštine Budva, Krsto Radović, zakazao je nastavak 27. sjednice Skupštine opštine Budva za ponedjeljak, 14. oktobar sa početkom u 10 sati, u skupštinskoj sali Opštine Budva.

Nastavak 27. sjednice SO Budva u ponedjeljak | Radio Televizija Budva

Dnevni red za predstojeće zasijedanje loklanog parlamenta je u međuvremenu na zvaničnom sajtu Opštine Budva proširen za još jedan određeni broj tačaka, među kojima se nalazi jedna od važnijih, Predlog odluke o rebalansu budžeta za 2019. godinu, koji će biti uvećan za više od tri miliona eura, odnosno sa planiranih 37.798.000 na 41.073.010 eura.

Takođe, bitne dopune dnevnog reda odnose se na DUP-ove Budva i Petrovac.

Dnevni red i dokumentaciju za 27. sjednicu Skupštine Opštine Budva možete da pogledate na ovom linku

Podsjećamo, 27. sjednica lokalnog parlamenta koja je bila najavljena za 22. jul nije održana jer su odbornici DF-a i DPS-a kao i nezavisni odbornici Stevan Džaković i Goran Pejović podržali povlačenje druge tačke sa dnevnog reda-Predlog odluke o utvrđivanju javnog interesa, za izuzimanje zemljišta na Slovenskoj plaži. Nakon najavljene pauze, iz odborničkih klubova Demokrata i Crnogorske su saopštili da se neće vratiti na sjednicu, čime su tada potvrđena neslaganja unutar vladajuće koalicije i nedostatak konsenzusa oko značajnih pitanja za funkcionisanje grada.