22-03-2024

Njegovim tragom: Fondacija donira Dječijem domu „Mladost”, za obnovu konaka u Brčelima i crkvi na Trubjeli

NVO Fondacija "Vladimir Tomović", osnovana s ljubavlju prema Vladu koji je prerano preminuo, nastavlja svoju misiju čuvanja uspomene na njega. Osnovana 19. juna 2019. godine od strane onih koji su najviše voljeli Vlada, fondacija je od tada postala simbol kontinuirane brige i podrške prema onima kojima je to najpotrebnije.


Foto: Fondacija "Vladimir Tomović"

"Prve godine nakon osnivanja, Fondacija je organizovala memorijalni turnir koji je privukao veliku pažnju i posjećenost. Međutim, uskoro smo se suočili s izazovima pandemije koronavirusa i mjera zabrane koje su nam otežale planiranje sličnih događaja. Ipak, to nas ne ometa da određena, skromna, novčana sredstva i dalje izdvajamo u humanitarne svrhe, dakle, onima kojima je to potrebno, a sve u znak sjećanja na našeg, nikad preboljenog, Vlada", navode iz Fondacije.

U susret Vladmirovom rođendanu, 23. marta, Fondacija je odlučila da, u znak sjećanja na njega, uplati skroman novčani iznos Dječjem domu "Mladost" u Bijeloj, za obnovu izgorelog konaka donjeg manastira u Brčelima i crkvi Svetog Nikole na Trubjeli gdje je Vlado kršten.

"Podsjećamo, naš dobri i uzorni sin, brat, prijatelj i sugrađanin, Vladimir Tomović nas je napustio 5. februara 2018. godine i preselio se na bolje mjesto, među andjele, a nama, kao fondaciji, ostaje da svake godine, na njegov rođendan, 23. marta, učinimo odredjeni gest kako bi Vlada sačuvali od zaborava", navode u saopštenju.

D.B.