27-08-2020

Nova Budva: Smanjenje cijene vode jedan od prioriteta grupe birača

Nova Budva, nova grupa birača koja izlazi na izbore 30. avgusta sa listom "Nova Budva -Ilija Gigović" pred glasače nudi razradjeni program koji obuhvata sve najvaznije oblasti.



"Posebno nam je značajno da pronadjemo svaki način da u ovom vremenu omogućimo što hitnije neki boljitak za gradjane i smanjenje troškova, te pomoć kucnom budžetu, ali i budžetu privrede i grada. Vodna infrastruktura je za Budvu veoma važna.

Veliki dio strategije razvoja Budve baziramo na njoj. Politika integralnog upravljanja vodama je naša programska platforma", kaže Đurica Đuro Čejović, kandidat za odbornika na listi Nova
Budva i dugogodisnji stručnjak u oblasti upravljanja vodom.

"Analiza gubitaka na mreži već godinama pokazuje da se može obezbijediti niža cijena vode za gradjane. Uslovi za to u našem sistemu postoje ako se vodama upravlja potpuno profesionalno i domaćinski, uz sve mjere optimizacije i efikasnosti. To bi za sva preduzeća i svako domaćinstvo bila velika ušteda", ističe Čejović.

Nova Budva je spremna da se na ovu temu momentalno usmjeri.

Ističu da i na ovaj nacin praktično pokazuju da imaju razradjene
planove i na nivou konkretnih mjera, kao i da su sve mjere usmjerene na direktan i neposredan boljitak za Budvane.

"Naša gradska programska rešenja nisu opšta i prazne floskule, već za svaki segment imamo ekspertska znanja i iskustvo koje ćemo upotrijebiti, a voda kao ključni infrastrukturni resurs ima vodeće mjesto."

U Novoj Budvi vjeruju da svaki instrument javne politike koji može gradjanima i privredi donijeti direktne uštede i poboljšati budžet, posebno u eri pandemije, mora imati prioritet u implementaciji.