21-07-2023

NP Skadarsko jezero posjetilo preko 66.000 posjetilaca

Nacionalni park Skadarsko jezero od početka godine posjetilo je preko 66 hiljada posjetilaca, saopšteno je iz ovog preduzeća.

NP Skadarsko jezero posjetilo preko 66.000 posjetilaca | Radio Televizija Budva

Skadarsko jezero (foto: Agencija CG njuz)

To je za 85 odsto više nego u istom periodu prošle godine, kada je ovaj park bilježio posjetu od oko 35.000 turista.

Turisti su, kako navnajviše zainteresovani za krstarenje, kajakarenje, boravak na plažama, posjete tvrđavama i manastirima.

Kako je kazala Krstinja Ivanović iz NP Skadarsko jezero, sezona je ove godine veoma dobra, a tome u prilog govore i podaci prema kojima je značajno više turista nego prošle godine.

"Kada je naplata u pitanju i tu bilježimo rekordne rezultate i povećanje od preko 130 odsto više u odnosu na lani“, rekla je Ivanović.

Ovaj park najčešće posjećuju turisti iz Francuske, Izraela, Češke, Litvanije, Njemačke, i Holandije.

Očekuje se da struktura posjetilaca u susret špicu sezone bude i bogatija.

„Najveća atrakcija i najveće je interesovanje za krstaranje jezerom, a mislim da su ove godine i lokalni preduzetnici veoma zadovoljni. Na Skadarskom jezeru tek ulazimo u sezonu koja će trajati još dva i po mjeseca. Očekujemo još veće interesovanje za aktivni odmor i boravak u prirodi, a rezultate sezone moći ćemo da vidimo u novembru“, kazala je Ivanović.

Iz ovog parka najavili su da će u subotu 22. jula na Virpazaru biti obilježen i Dan NP Skadarsko jezero i pozvali sve zainteresovane da dođu i uživaju u obilasku parka, pješačenju, vožnji bicikala predviđenim stazama, kajakarenju, krstarenju, posmatranju ptica.

Posjetioci će imati priliku i da od lokalnih proizvođača kupe domaće proizvode i ručno rađene predmete na štanovima ispred Centra za posjetioce u Virpazaru.

Kajake koji su u ponudi nacionalnog parka posjetioci će moći da koriste besplatno, a zainteresovani se mogu prijaviti na broj 067 343 943.