30-09-2019

Obilježen Dan Regionalnog vodovoda

Na vodoizvorištu „Bolje Sestre“ juče je obilježen Dan Regionalnog vodovoda i 9 godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema.


Istog daan raspisan je i tender za spajanje opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem, po procedurama Evropske banke za obnovu i razvoj, sa kojom je Regionalni vodovod, uz podršku resornih ministarstava, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Ministarstva finansija, tokom prethodnih mjeseci pripremao dokumentaciju za raspisivanje tendera, rekao direktor Regionalnog vodovoda Goran Jevrić.

Povodom Dana kompanije uručene su zahvalnice svim zaposlenim i članovima Upravnog odbora, „a posebna zahvalnica biće uručena resornom ministru održivog razvoja i turizma, Pavlu Raduloviću, za pruženu podršku, razumijevanje i zajednički napor na očuvanju javnog interesa i održanju redovnog funkcionisanja sistema za vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja u vanrednim uslovima poslovanja tokom blokade računa u periodu od 14. avgusta 2018. do 9. maja 2019. godine, kao i za dosadašnje rezultate stabilne i kvalitetne saradnje i profesionalnu podršku i razumijevanje“, ističe se u saopštenju Regionalnog vodovoda.

„Sljedeća, jubilarna deseta godina funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema, odnosno 45 godina postojanja Regionalnog vodovoda predstavljaće godinu razvoja, zato što će Regionalni vodovod, nakon višegodišnjih priprema, tokom 2020. godine završiti izgradnju I faze sistema, započeti sa II fazom kroz saradnju sa Upravom za saobraćaj, a u saradnji sa opštinom Bar, iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, otpočeće aktivnosti na riješavanju problema vodosnabdijevanja u naseljima Dobre Vode i Veliki Pijesak. Posebno je značajno istaći da se zajedničkom realizacijom projekta izgradnje bulevara i postavljanja novog cjevovoda, za šta je dobijena podrška Vlade i resornih ministarstava, ostvaruje višemilionska ušteda“, zaključio je Jevrić.

JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ tokom ove gdoien, azaključno sa jučerašnjim danom isporučuje 19% više vode od ugovorenih količina za ovaj period, odnosno 8% više u odnosu na isti period 2018. godine, saopštili su iz Regionalnog.