10-05-2022

OK Mediteran: Pioniri na finalnom furniru

Pioniri Odbojkaškog kluba "Mediteran" odigrali su proteklog vikenda svoje prve zvanične utakmice i uspjeli da se plasiraju na finalni turnir.


Foto: Odbojkaški klub ''Mediteran'' Budva

U prvoj meču ostvarena je pobjeda protiv gradskog rivala, ekipe "Budve", rezultatom 2 - 0, u jednoj veoma tvrdoj i neizvjesnoj utakmici, više sreće su imali naši dječaci i na taj način primakli se završnom turniru. Potvrda plasmana među četiri najbolje ekipe stigla je nakon pobjede "Jedinstva" nad "Budvom".

U drugom meču sa ekipom "Jedinstva" desilo se nešto što ne priliči odbojkaškoj igri, a glavni krivac je prvi sudija utakmice Stefan Osmajić. Iako su neki portali i stranice prenijeli informaciju da su naši dječaci poraženi, dužni smo obavijestiti javnost da se to nije dogodilo. Prvi set je ekipa "Jedinstva" riješila u svoju korist rezultatom 26 - 24, a početkom drugog seta utakmica je prekinuta, jer je pomenuti sudija "dijelio nepravdu", i samim tim nisu bili stvoreni uslovi za regularan završetak utakmice, na veliku žalost djece iz obje ekipe zbog kojih se inače i igrao ovaj turnir i čiji su oni glavni akteri.

Objavu završavamo sa ljepšim i vedrijim temama, naime, na ovom turniru (godište 2007. i mlađe) je na poziciji libera zaigrao mlađani Dušan Ljubanović (godište 2013.) i kao jedan od najmlađih učesnika pobrao simpatije i pokazao da je pred njim svjetla budućnost.