22-10-2020

Opština Budva raspisala konkurs za dodjelu stipendija studentima

Opština Budva je raspisala konkurs za dodjelu stipendija za studijsku 2020/2021 godinu koji je objavljen na zvaničnom sajtu Opštine u ponedeljak 19. oktobra, konkurs će biti otvoren 30 dana od dana objavljivanja.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz Službe predsjednika Opštine, Budva će i ove godine, uprkos lošoj turističkoj sezoni izazvanoj pandemijom COVID-a, podržati budvanske studente dodjeljivanjem stipendija.

"Stipendije su novčane i isplaćuju se na mjesečnom nivou u iznosu od 70 €, 90 € i 120 € u zavisnosti od ostvarenog prosjeka u studijskoj godini. Prošle godine je 77 budvanskih studenata koristilo stipendiju koju je dodjeljivala Opština Budva", piše u saopštenju.

Oni su pojasnili da pravo da se prijave na konkurs imaju rednovni studenti akademskih i primijenjenih osnovnih studija koji imaju crnogorsko državljanstvo, imaju status stranca sa stalnim nastanjenjem u Crnoj Gori, imaju stalno prebivalište u opštini Budva i prvi put su upisali semestar studijske 2020/2021 godine, da su prethodnu godinu završili sa najnižom prosječnom ocjenom osam, da nisu obnovili nijednu godinu tokom studija, da nisu u radnom odnosu i da nisu stariji od 25 godina.

"Svi kandidati koji žele da se prijave na konkurs za dodjelu stipendija imaju obavezu da dostave fotokopiju lične karte, potvrdu o prebivalištu, potvrdu o upisu studijske 2020/2021 godine, potvrdu o položenim ispitima iz prethodne godine, potvrdu o prosjeku ocjena sa prethodne godine studija i dokaz da nisu u radnom odnosu", istakli su iz Službe predsjednika.

Prijave sa dokazima o ispunjenosti uslova utvrđenih konkursom predaju se na šalteru Opštine Budva. Za sve informacije studenti se mogu obratiti Sekretarijatu za društvene djelatnosti na broj telefona 078 11 96 89 ili putem e-mail adrese: drustvene.djelatnosti@budva.me.

"Opština Budva će i u narednom periodu pomagati budvansku omladinu i njihovo obrazovanje raznim programima stipendiranja i podrške", zaključuje se u saopštenju.