29-03-2019

Opština pozvala građane da učestvuju u donošenju Odluke o mjesnim zajednicama

Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Budva uputio je javni poziv za prethodnu konsultaciju svim zainteresovanim subjektima da dostave predloge, interese i stavove u vezi sa donošenjem Odluke o mjesnim zajednicama.

Opština pozvala građane da učestvuju u donošenju Odluke o mjesnim zajednicama | Radio Televizija Budva

Sekretarijat za samoupravu kao organ nadležan za saradnju sa mjesnim zajednicama organ koji obavlja administrativno-tehničke poslove u vezi sa osnivanjem mjesnih zajednica i usmjeravanje i usklađivanje rada mjesnih zajednica u vršenju poslova od neposrednog i zajedničkog interesa za građane u skladu sa mehanizmima i oblicima učešća građana u postupku prethodnog konsultovanja (period prije izrade samog nacrta odluke).

Sekretarijat za lokalnu samoupravu obavještava subjekte učešća iz stava 1 ovog Javnog poziva Opštine Budva da svoje predloge, stavove, interese i potrebe mogu izraziti dostavljanjem istih u pisanoj formi putem pošte: na adresu: Sekretarijat za lokalnu samoupravu Opštine Budva, kancelarija br. 8, Trg sunca br. 3; putem e-mail adrese lokalna.samouprava@budva.me; ili u neposrednoj komunikaciji sa službenicom Snežanom Kuč u kancelariji br. 10 i Ilirom Harasanijem u kancelariji br.5 Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva, u vremenu od 09 - 11 h svakog radnog dana za vrijeme trajanja perioda prethodnog konsultovanja.

Period predviđen za prijem predloga, stavova i interesa u postupku prethodnog konsultovanja traje od 29. marta do 08. aprila 2019. godine.

Sekretarijat za lokalnu samoupravu je dužan da obradi podatke prikupljene u postupku prethodnog consultovanja i sačini izvještaj o rezultatima prethodnog konsultovanja do 15.04.2019. godine, a sti će biti objavljen na internet adresi Opštine Budva www.budva.me.

Na osnovu Izvještaja o rezultatima prethodnog konsultovanja i na osnovu stavova i programskog opredjeljenja Sekretarijat za lokalnu samoupravu sačinjava nacrt Odluke o mjesnim zajednicama. Javni poziv i obavještenje o pokretanju postupka za donošenje Odluke o mjesnim zajednicama Opštine Budva biće objavljeni preko lokalnog javnog emitera RTV Budva, na internet adresi opštine www.budva.me i na oglasnoj tabli Opštine Budva od 29. do 08. 04. 2019. godine. Crna Gora.