20-07-2018

Plaža u Bečićima, najveće ovdašnje blago

Slobodno vrijeme tokom ljeta ćete narvno provesti na plaži, ako niste sigurni na kojoj, mi vam predlažemo da posjetite veliku Bečićku plažu.

Plaža u Bečićima, najveće ovdašnje blago | Radio Televizija Budva

Bečićka plaža je u Parizu 1935. godine dobila “Grand prix“ i proglašena za najljepšu plažu u Evropi, a trideset godina kasnije dobija i Zlatnu palmu kao najljepša plaža Mediterana.

Duga je oko 2000 metara, površine blizuz 99000 m2. Pjeskovita je i naročito poznata po raznobojnom pijesku, nastalom od donosa kamenja iz četiri potoka. Najatraktivnija je svakako « Zelena (plava) » stijena, na samom ulazu u Rafailoviće. Jedna je od plaža sa najčistijom vodom na crnogorskoj obali.

Obalni korzo spojen je s Bečićima kratkim pješačkim tunelom (kroz usko poluostrvo), te su i na taj način obale obje uvale, budvanska i bečićka, kao jedno.



Po izlasku iz pješačkog tunela šetač nasluti kako će neko vrijeme morati da hodi kroz luksuzni hotelski kompleks u Bečićima. Na taj prvobitni kompleks nastaviće se drugi, ali je do plaže lako doći, stazama koje jednako vode do obale.

Po sred uvale, na izolovanom brežuljku tik uz gornji obod plaže (lak pješački pristup i sa obalnog korza, i kolima s bulevara), u mediteranskom vrtu punom vitih čempresa, nalazi se crkva Sv. Tome. Ima lijepu portu i vidikovac.



Plaža se prostire od rta Zavala do rta Đevištinje, izdijeljena je na više hotelskih i javnih kupališta. Okružena je hotelima najviše kategorije i odličnim restoranima nacionalne i internacionalne kuhinje.

Duga šetališna staza uz samu plažu vodi do Kamenova na jednoj, a do Starog grada na drugoj strani.