06-08-2021

Poboljšanje bezbjednosti u saobraćaju cilj Sekretarijata za komunalno stambene poslove

Zaposleni u Sekretarijatu za komunalno stambene poslove ne prave predah tokom ljetnjih mjeseci pa je urađen niz projaketa u cilju poboljšanaja bezbjednosti sugrađana i turista. Obilježeno je 40 autobuskih stajališta, 180 taxi pozicija, 30 usporivača brzine i 30 saobraćajnih ogledala.

Poboljšanje bezbjednosti u saobraćaju cilj Sekretarijata za komunalno stambene poslove | Radio Televizija Budva

Obilježavanje horizontalne signalizacije, autobuskih i taxi stajališta samo su neke od aktivnosti koje je realizovao Sekretarijat za Komunalno stambene poslove opštine Budva.

"Postavili smo više od 30 usporivača brzine, 20 ogledala i više od 200 saobraćajnih znakova visokog kvalitetea, takođe smo u dijelu unaprjeđenja komunikacije na Jadranskom putu uradili modernizaciju raskrnice Bjelašnice i Jadranski put postavljanjem savremenih stubova i modernih lanterni, to je u kontekstu razvoja saobraćajnog sistema koji je zasnovan na prošlogodišnjim aktivnostima vezanim za postavljanje svjetlosne signalizacije kod teniskih terena i opštine", kazao je Sekretar ovog sekretarijata, Srđan Gregović.

U cilju poboljšanaja saobraćajne infrastrukture urađeni su novi elaborati.

"U ovom trenutku završavamo tehničku dokumentaciju regulacije saobraćaja, dokument koji nijesmo imali 15 godina, a treba da da neke smjernice, sanacija soabraćajnog sistema oko budvanske školjke, izrada i elaborat uličnog parkiranja koji će biti u skladu sa tom tehničkom dokumentacijom nakon revizije, imamo želju da unaprijedimo vođenje saobraćaja u samom gradu preko postavljanja samih saobraćajnih portala i putokazne signalizacije", kazao je.

Naš sagovronik zaključuje da će u narednom periodu nastaviti sa politikom poboljšanja bezbjdnosti u saobraćaju na teritoriji budvanske opštine.