06-11-2018

Počela obnova infrastrukture u Budvi

Sekretarijat za komunalno stambene poslove je u okviru planiranih aktivnosti za 2018. godinu, započeo realizaciju projekta na zamjeni zaštitne ograde na bečićkom bulevaru i Mediteranskoj ulici kao i asfaltiranje puta u naselju Blizikuće.

Počela obnova infrastrukture u Budvi | Radio Televizija Budva

Dva mjesta na bečićkom bulevaru prepoznata su kao crne tačke u saobraćaju. Radi se o lokalitetima kod hotela Splendid i opasnoj krivni kod hotela Bečići. Prilikom saobraćajnih nesreća vozači probiju zaštitnu ogradu, često stradaju i stubovi ulične rasvjete.

"U planu je zamjena 60 metara ograde. Vrijednost radova je seadm hiljada eura, sa PDV-om. Počeli smo i sa radovima na sređivanju trotoarske površine u Mediteranskoj ulici kod parkinga. Radovi će biti gotovi za dva dana", kazao je je zamjenik sekretara Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Aleksandar Popović.

U saradnji sa Sekreterijatom za investicije započeti su i radovi na rekonstrukciji asfaltnog puta u naselju Blizikuće.

"Započeli smo i sa radovima na rekonstrukciji lokalnog asfaltnog puta u naselju Blizikuće. Planirano je oko 2,5 km ovog puta, od magistralnog puta do kraja", kazao je Popović.

Radi se o jednom vrlo zahtjevnom poslu gdje će biti potrebno da se radi totalna rekontrukacija donjeg stroja ovog puta kao i drenaža.

"Put je veoma lošeg kvaliteta, čim smo malo zagrebali došlo je do pojave zemlje koja je jako loš nosač gornjeg sloja puta, tako da će radovi sigurno biti zahtjevni i dugo će trajati", naglaio je Popović.

Postojeći put će biti raširen i moći će da se saobraća u dvije trake.

"U velikoj dužini puta gdje to prostor dozvoljava biće i do četiri i po metra širine, što će dozvoljavati nesmetan saobraćaj u dvije trake. Moja želja je i raskrnsinca, ukrštanje puta Blizikuće i magistralnog puta", istakao je Popović i dodao da je predviđena suma za asfaltiranje ovog puta 200 hiljada eura.

"Izvođač radova je je "Asfalt i beton gradnja" iz Podgorice i ovaj posao su dobili na javnom tenderu koji je bio raspisan tokom ljeta. Naglasio bih da će tokom radova dolaziti do prekida naizmjeničnog saobraćaja, tako da apelujem na stanovnike Blizkuća da budu strpljivi jer je ovo u interesu svih nas", zaključio je Popović.