10-02-2024

Postavljeni novi mostovi u šetališnoj zoni morskog dobra

Javno preduzeće za upravkljanje Morskim dobrom i ove godine planira značajne investicione projekte na teritoriji Budvanske rivijere. Nedavno su na Slovenskoj obali postavljeni potpuno novi mostovi vrijedni oko 150 hiljada eura.

Postavljeni novi mostovi u šetališnoj zoni morskog dobra | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen/yt

U planu je druga faza uređenja dječijeg igrališta u parku ispod Pošte, navela je u razgovoru za TV Budva koordinatorka Službe za izgradnju i uređenje morskog dobra Miljana MIljanić.

Kako MIljanić ističe JP Morsko dobro sve do prošle godine izdvajalo je značajna sredstva za rekonstrukciju drvenih mostića na Slovenskoj obali koja se vršila prije i nakon turističke sezone, a odnedavno na tim mjestima postavljeni su novi funkcionalni mostovi.

“Menadžment JP Morsko dobro je 2023. godine odlučiuo da se na dugoročan način rekonstruišu ovi mostov koji su jako bitni i u samom su srcu Budve. Odradili smo kompletnu demontažu starih mostova, zatim smo postavili nove mostove kao jednu cjelinu iz gradskog parka koji imamo. Zatim nastavak istih samo u drugim elementima i dimenzijama prilagođeni samom terenu. Oni su ostali u istoj dužini i širini, ali estetski mnogo ljepši I elegantniji”

Mostovi su urađeni od leminiranog lijepljenog drveta sa nerđajućim čelikom i elementima sa zaštitom od sonih para što će spriječiti njiohovu eroziju, kazala je Miljanić.

“Vrijednost investicije za dva mosta je bila preko 150 hiljada eura, imamo garancije od samih ponuđača, sve je bilo na javnom pozivu i tenderskoj dokumentaciji sa garantnim rokom”, zakjučila je Miljanić.

JP Morko dobro će i u narednom periodu nastaviti da investira u infrastrukturu na Budvanskoj rivbijeri.