11-02-2019

Prava Crna Gora osudila napad na vaterpolistu Aleksandra Kralja

Prava Crna Gora osuđuje huliganski napad na crnogorskog vatrepolistu Aleksandra Kralja. Aleksandro je napadnut zajedno sa saigračima Dušanom Vasićem i Milošem Maksimovićem a povod su bile trenerke sa klubskim obilježjima koje su napadači tražili da skinu a onda su ih počeli tući.

Prava Crna Gora osudila napad na vaterpolistu Aleksandra Kralja | Radio Televizija Budva

"Aleksandro je spas potražio skočivši u more “Da nisam skočio u more ubili bi me” prenose hrvatski novinari izjavu Kralja.

Pojavio se i snimak na kome se vide okupljeni građani i u pozadini se čuje glas gospođe koja govori “Ipak je on četnik”.

Aleksandro Kralj je Crnogorac iz Kotora porijeklom iz Grblja.
Aleksandro Kralj je golman Crvene Zvezde.
Aleksandro Kralj je sportista i došao je na sportski događaj.
Aleksandro Kralj je morao da baci majicu da bi spasio život.
Aleksandro Kralj je bio gost u vašoj državi gospodo.

Ovim povodom se oglasio direktor Crvene Zvezde gdje se zahvaljuje svim dobronamjernim građanima Splita ali iskazuje i ogromno razočarenje povodom nemilog događaja. Kaže da je ponosan na navijače Crvene Zvezde koji u proslosti nisu pravili incidente pa su igrači Juga i Mladosti i svi drugi uvijek mogli da se osjećaju ugodno kada su dolazili u Srbiju i da su oni ponosni na to", navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Prava Crna Gora takođe tvrdi da su svi sportisti, turisti kao i svi građani dobre volje uvijek dobro došli u Crnu Goru. Svi mogu da se slobodno šetaju obučeni kako god to oni hoće.

"U našim turističkim gradovima ljeti su ulice preplavljene autima sa tablicama svih gradova kako zemalja iz regiona tako I iz svih gradova Evrope pa I dalje I nikada nije zabilježen ni njedan incident. Poenta je u domaćinskom odnosu prema gostima a to je jako izraženo u kulturi Crne Gore I Srbije. Na žalost u našem najbližem okruženju stvari ne stoje tako.

Smatramo da počinioci incidenta treba da budu oštro sankcionisani da bi se u budućnosti izbjegli ovakvi događaji. Naši sportisti moraju da se osjećaju bezbjedno I ne smiju više nikada da budu ponižavani", zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Aleksandar Franeta, koordinator ove partije za Budvu.