27-12-2023

Problem plavljenja Budve konačno će biti riješen u narednoj godini

Rekonstrukcijom glavne budvanske saobraćajnice, ulice 22. novembar, kopja podrazumjeva izgradnju novog atmosferskog kanala, kao i realizacijom nekoliko sličnih projekata u zoni donjeg bulevara i naselja Komoševina u značajnoj mjeri trebao bi da bude riješen problem plavljenja u centru grada, kazao je Joko Popović, sekretar Sekretarijata za investicije u Opštini Budva.


Foto: arhiva/Portal RTV Budva

Dugo najavljivani projekat kojim bi se rješio gorući problem sa plavljenjem ulica u centru Budve trebao bi da bude završen u 2024. godini.

"Rekonstrukcija saobraćajnice 22. novembar u samom centru grada podrazumjeva proširenje dvije kolovozne trake i izgradnju novog atmosferskog kanala u iznosu od tri miliona eura. Takođe planiramo da riješimo problem odvoda atmosferske kanalizacije na donjem bulevaru, sa saobraćajnica S9 S5 voda bi bila usmjerena na kanal Vile Manojlović. Takođe značajan projekat će biti realizovan u Lovćenskoj ulici, gdje ćemo atmosfersku kanalizaciju sa Komeševine prekinuti atmosferskim kanalom i sprovesti u kanal kod Perle", najavio je Popović.

Slični radovi biće izvedeni i na zaobilaznici, gdje takođe voda pravi velike probleme.

"Dobijen je izvođač radova na rekonstrukciji atmosferske mreže u naselju Podkošljun, u dijelu ispod restorana Kužina, sva voda od HD Lakovića i saobraćajnice iza samog marketa silazi niz zaobilaznicu i Feronovu ulicu tako da dolazi do Babilonije", dodao je.

Realizacija navedenih radova je sada već izvjesna jer su okončani postupci tendera i javnih nabavki, izabrani izvođači radova pa se u narednom periodu očekuje samo potpisivanje ugovora i uvođenje istih u posao, zaključio je Popović.

J.M.