30-09-2021

Radovi na proširenju groblja pri kraju, u planu proširenje i u Petrovcu

Radovi na proširenju groblja u Budvi biće završeni za nekoliko dana, a u JP "Pogrebne usluge", najavljuju i proširenje groblja u Petrovcu kao i izgradnju novog u Budvi.

Radovi na proširenju groblja pri kraju, u planu proširenje i u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

U fokusu JP Pogrebne usluge Budva, trenutno je u fokusu završetak radova na 30 novih grobnica na Novom groblju u gradu.

"Na Novom groblju u Budvi trenutno se završava 30 novih grobnica, a nakon toga je u planu ozelenjavanje dijela prostora na Starom groblju", kazao je direktor ovog preduzeća Miroslav Nikolić za Polis.

Pogrebne usluge predale su Sekretarijatu za urbanizam i zahtjev za izdavanje urbanističko tehnicčkih uslova za gradnju groblja u Petrovcu odnosno njegovo proširenje, za prema grubim procjenama u pitanju je između 45 i 50 grobnica.

"U saradnji sa Sekretarijatom za investicije u Petrovcu privodimo kraju prikupljanje dokumentacije potrebne za sanaciju i proširenje groblja", kazao je on.

Kada su dugoročni planovi u pitanju, kako kaže Nikolić, najvjerovatnije će se graditi i još jedno groblje u Budvi.

"Ovih 30 grobnica će biti završeno u narednih 30 dana, nakon toga sljedeće godine ponovo će se odraditi jedan broj grobnica, dok se ne popuni taj slobodni dio parcela", istakao je.

Cijena grobnog mjesta se nije mijenjala, te ona i dalje iznosi 4.800 eura uz popust od deset posto, za gotovinsko plaćanje zaključio je Nikolić.


D.P.