28-05-2017

Radulović: Taksi službe jedan od najvećih problema turizma Crne Gore

Iako plaže nijesu spremne, kao ni lokali i privremeni objekti, a uz to prisutna je i buka, naš najveći ovogodišnji problem biće taksi službe, smatra predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović.

Radulović: Taksi službe jedan od najvećih problema turizma Crne Gore | Radio Televizija Budva

U turizmu, prema njegovim riječima, nema vremena kada se ne radi ništa i sve mora biti spremno 365 dana u godini.

"U ovom trenutku nijesu spremne plaže, iako je sezona "debelo" krenula. Hoteli su skoro svi pune, a polovina zakupljenih plaža nije ni otvoreno. Sa privremenim objektima je isti slučaj, čekaju 1.jul da otvore što je nedopustivo", istakao je Radulović za Infobiro.

Prema njegovim riječima, nije mnogo bolja situacija ni kada je buka u pitanju, ali ono što predstavlja ozbiljan problem su taksi službe.

"Tu će biti haos veći nego proteklih godina. I to će biti jedan od najvećih problema turizma Crne Gore i najružniji dio kada je u pitanju negativni "feed back" koji mi možemo da damo odavde. Sve ostalo manje-više je u nekom redu, na nekom logičnom nivou, sem taksi službi. To je veliki problem i, nadam se, da nećemo završiti po novinama i televizijama na Zapadu i Istoku, da u Crnoj Gori taksisti pljačkaju turiste", naglasio je Radulović.