13-12-2022

Rajković: Kićenje grada privodi se kraju, ispred Starog grada uskoro spektakularna jelka

RJ Javna rasvjeta već godinama unazad zadužena je za kićenje grada. Završeno je kićenje parkova, prilaz Starom gradu, dio uz marinu i bedemi. U narednom periodu slijedi kićenje stubova, a novitet je to da će biti bogato kićenje bulevara od kružnog toka kod stadiona Lugovi do hotela Avala, kazala je u emisiji Jutrom iz Budve Aleksandra Rajković, PR Komunalnog preduzeća.


Foto: Miloš Albijanić/ig

Kako je kazala, ono što je prošle godine bila novina, ove godine će se nastaviti, a to je kićenje mjesnih zajednica Sveti Stefan, Rafailovići, Bečići, Pržno i Jaz.

Jelku ispred Starog grada krasiće 21.000 svjetiljki

"Postavljanje jelke je u toku, tačnije samo kićenje privodi se kraju, a ona će izgledati onako spektakularno. Visoka je 12m, a u obimu oko 6m, zajedno sa ukrasima. Krasiće je 21.000 svjetiljki plus ukrasi, teška je tri ipo tone i drži je konstrukcija od osam tona jer vođeni prošlogodišnjim iskustvom, vodilo se računa o vremenskim neprilikama. Ispred Starog grada uskoro ćemo moći da vidimo spektakularnu jelku", kazala je ona.


Foto: Printscreen

Komunalno preduzeće Budva izdvojilo oko 80.000 eura za kićenje grada

"Komunalno preduzeće Budva je ove godine izdvojilo 80.000 eura za kićenje grada, dok je TO Budva obezbijedila drugi dio i ovim putem im se zahvaljujemo na saradnji. Reakcije sugrađana su i više nego pozitivne, kako kod najmlađih tako i kod najstarijih sugrađana. Novogodišnja atmosfera sama po sebi nosi euforiju i još ako nekome date lijemo bajkovito mjesto, onda je to pun pogodak. Što se tiče vremenskih uslova, voljeli bismo da su ljepši, da nam ne otežavaju kićenje grada posebno kada je u pitanju kićenje velike jelke jer se ona kiti iz dizaličnih korpi. Međutim, nije ni prva godina da kitimo grad, već to radimo godinama unazad tako da smo navikli i na one malo ljepše uslove ali i na one manje ljepše", zaključila je Rajković.


D.Č.