19-12-2023

Rajković: RJ Zelenilo, Čistoća i Javna rasvijeta rade u punom kapacitetu

Zbog jakog sjevernog vjetra koji nas je zadesio protekle nedjelje RJ Zelenilo, Čistoća i Javna rasvijeta rade u punom kapacitetu kako bi se sanirale posledice nevremena i grad pripremio za praznične dane kada se očekuje veliki broj posjetilaca, kazala za naš portal Aleksandra Rajković, PR JP Komunalno Budva.


Foto: Privatna arhiva

Ovo je period kada su nam tri ključne radne jedinice Zelenilo, Čistoća i Javna rasvjeta na terenu u punom kapacitetu.

"Sa organizovanjem događaja u novogadišnjim praznicima, dolazi nam impozantan broj posjetilaca. Velika frekvencija ljudi zahtijeva adekvatan odgovor grada, u smislu dobre organizacije lokalne samouprave, kako bi sve proteklo u najboljem redu.
Iz RJ Zelenilo se trude da posjetioce dočekaju lijepo uređeni parkovi i cvijetnjaci, bez obzira na hladne, tmurne i vjetrovite dane", istakla je Rajković.



Dodaje da su u subotu imali na nekoliko mjesta u parkovima oborena stabla usled jakog vjetra, ali je to vrlo brzo sanirano.

"S druge strane, RJ Čistoća osim izlijetanja mobilijara na ulicu, nije imala veće posledice koje zahtijevaju sanaciju i zaista se predano bavi sakupljajem i transportovanjem otpada, kako bismo posjetiocima, a i našim sugrađanima obezbijedili prijatniju atmosferu", istakla je ona.



Rajković: Vrlo je zahtjevno sve postići sa RJ koja radi u deficitu

"Iako je vrlo zahtjevno postići sve sa radnom jedinicom koja radi u deficitu sa radnom snagom, kada imamo veliki priliv posjetilaca, zaista se naši zaposleni u RJ Čistoća, dovijajući se na različite načine, svaki put uspješno izbore sa svim izazovima.
RJ Javna rasvjeta je u punom sastavu da pored redovnog održavanja rasvjetnih stubova i saobraćajne signalizacije, usmjeri svoje aktivnosti na ukrašavanje grada u susret novogodišnjim praznicima. Već 20-ak dana su se postavljali stari ukrasi, dok se ove nedelje krenulo sa montažom novih", kazala je ona.

Zasigurno će Budva i ove godine u najluđoj noći zablistati onako kako smo navikli i kako zaslužuje kraljica Mediterana, zaključila je Rajković.

D.Č.