29-01-2021

SD Budva: Nadležno tužilaštvo da što prije reaguje u slučaju Aleksandra Mijatovića

Socijaldemokrate Budve pozivaju nadležno tužilaštvo da reaguje u slučaju bivšeg načelnika Komunalne inspekcije i komunalne policije u Budvi, Aleksandra Mijatovića, kadra Demokratske Crne Gore.



Zapošljavanje bez potrebnih referenci nije počelo formiranjem nove Vlade, već daleko prije, dodali su u saopštenju.

"Mi u Budvi, gdje subjekti nove većine vrše vlast od 2016. godine, sa tim smo dobro upoznati. Jedan od primjera je i imenovanje Aleksandra Mijatovića, kadra Demokrata, za kojeg je utvrđeno da je dostavio nevalidnu dokumentaciju, odnosno nezakonito zasnovao radni odnos i obavljao nezakonito na taj način preko tri godine navedenu funkciju", ističu iz ove partije.

Prema njihovim riječima, Mijatović je, kako je utvrđeno i to od strane opštinske komisije koju je formirala koaliciona vlast DF-a, Demokrata i njihovih privezaka, dostavio lažno uvjerenje da je u jednoj podgoričkoj firmi radio kao rukovodilac.

"Ovim je svjesno ušao u zonu krivične odgovornosti, u kojoj se nalaze i svi oni koji su za ovo znali, a ćutali su".

Mijatović je, inače, javnosti postao poznat kao prvi načelnik Komunalne inspekcije i komunalne policije, rekli bismo u svjetskoj istoriji, koji je zaposlenima naložio da službenim vozilima blokiraju gradske saobraćajnice, tvrde iz ove partije.

"Ovim se na najbolji način pokazuje ono na šta smo prethodne četiri godine ukazivali, da su u Budvi na ključne pozicije postavljani ljudi bez adekvatnih stručnih referenci što se nažalost nastavlja i nakon 30. avgusta. Stoga od nadležnog tužilaštva očekujemo da u što skorijem roku procesuira Mijatovića i sve ostale odgovorne za ovo krivično djelo", zaključuje se u saopštenju.