01-11-2019

Stanari Svatovske ulice već tri mjeseca bez ulične rasvjete VIDEO

Sekreterijat za komunalno stambene poslove i Komunalno d.o.o, radna jedinica "Rasvjeta" će u narednim danima da saniraju kvar na napajanju stubova u Svatovskoj ulici čiji su stanari već tri mjeseca bez ulične rasvjete.

Stanari Svatovske ulice već tri mjeseca bez ulične rasvjete VIDEO | Radio Televizija Budva

"Uslijed oštećenja napojnog kabla, polje javne rasvjete oštećeno je u dužini od nekih 45 metara, zbog čega je potrebno izvršiti iskope i postavljanje novog kabla", navodi se u saopštenju.

Kako najavljuju, Sekretarijat će navedene aktivnosti uz povoljne vremenske uslove za tu vrstu posla okončati u drugoj polovini naredne nedjelje i omogućiti da se javna rasvjeta osposobi za rad, saopšteno je iz Sekreterijata za komunalne stambene poslove.

Stanari Svatovske ulice u mraku žive već tri mjeseca, a osim samih mještana, problem imaju i turisti koji čak i krajem oktobra u velikom broju prolaze ovom ulicom, jer se tu nalazi hotel i dosta privatnog smještaja. Ulica je osvijetljena u prvom dijelu, dok ostatak, koji je veći od polovine je bez ulične rasvjete.

Dodatan problem predstavlja parkiranje automobila u već uskoj ulici, što im otežava saobraćaj i nekada dovodi do toga da po 15 minuta moraju čekati kako bi izašli iz ulice.

Navode da najveći problem predstavlja to što djecu ne smiju pustiti samu da se vrate iz škole u popodnevnim časovima, jer su u proteklom periodu bili i svjedoci napada na jednu stanarku te ulice, kojoj je nepoznati napadač oteo novčanik iz ruku.

Pogledajte prilog Aleksandre Šljivančanin: