30-07-2018

"Sumnjivo lice" večeras na sceni između crkava

Na sceni između crkava, sa početkom u 21 čas, večeras će biti izvedena predstava "Sumnjivo lice" Branislava Nušića u režiji Vojislava Arsića.

Predstava je rađena u koprodukciji Reflektor teatra iz Beograda, festivala "Nušićijada" i Mikser House-a iz Beograda.

U pratećem tekstu uz predstavu je istaknuto: "Komad "Sumnjivo lice" Branislava Nušića jedno je od najpoznatijih i najprepoznatljivijih djela u opusu ovog komediografa, ali i u istoriji srpske dramaturgije. Na brojnim pozorišnim scenama, u različitim rediteljskim postavkama, ovaj komad je igran više od hiljadu puta, a teoretičari i kritičari koji su o njemu pisali, slažu se u jednoj ocjeni: iako napisan u 19. vijeku, ovaj komad nikada nije prestao da bude aktuelan. Bez obzira na sve promjene kroz koje je naše društvo prolazilo, neke stvari su ostajale iste. Državni aparat, troma i bespotrebna birokratija, kao i palanački mentalitet kome se Nušić u ovom djelu ismijeva – i dalje su neizlječive bolesti našeg društva".

Koncept, režiju i dizajn scene potpisuje Vojislav Arsić, izvedbeni tekst i dramaturgiju Milena Bogavac, scenski pokret Andreja Kulešević, dizajn scene i kostima Ana Zarubica.

U predstavi igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović i Predrag Vasić.