17-11-2022

Turoperatori iz Austrije: Crna Gora je za nas veoma popularna destinacija jer nudi široku lepezu ponuda

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Austrije, Nacionalna turistička organizacija je predstavila turističku ponudu i organizovala poslovnu radionicu za predstavnike turističke privrede Crne Gore i turoperatore iz Austrije, koja je održana 16. novembra tekuće godine u Beču.


Foto: NTOCG

Imajući u vidu rastuće interesovanje sa ovog tržišta, s obzirom na to da tokom prvih devet mjeseci bilježimo dolazak dvostruko više gostiju u odnosu na isti period prethodne godine, u Beču je predstavljena aktuelna turistička ponuda Crne Gore.

Pored ponude sun & sea, predstavljene su i mogućnosti za aktivni odmor, zimske ponude, ponude za duži boravak turista tokom zimskih mjeseci (long stay). Posebna pažnja posvećena je promociji crnogorske kulturne baština i prirodnih dobara koji destinaciju čine jedinstvenom. To je bila i prilika da se turoperatorima iz Austrije predstave smještajni kapaciteti kojim Crna Gora raspolaže i novi renomirani hotelski brendovi čije je otvaranje najavljeno do 2025. godine.

Imajući u vidu dobru aviopovezanost otvara se mogućnost da sve više austrijskih turista posjeti i odmor provede u Crnoj Gori.

„Jadranska obala je izuzetno popularna destinacija za austrijsko tržište. Radionica je pokazala da postoji veliko interesovanje za Crnu Goru. Renomirani turoperatori su prisustvovali radionici, veoma smo zadovoljni odazivom i nadamo se da ćemo dovesti nove grupe turista u vašu zemlju“, kazao je predstavnik marketing agencije Aviareps, Simon Bopp.

Otvaranjem direktne linije na relaciji Beč-Tivat-Beč, austrijska nacionalna avio kompanija Austrian Airlines stvorila je uslove za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta. Letovi na relaciji Beč-Tivat-Beč počeće 13. maja naredne godine i održavaće se tri puta nedeljno – ponedeljkom, srijedom i subotom, što predstavlja dobru priliku za Crnu Goru kao njihovo potencijalno turističko odredište tokom ljetnje turističke sezone.

Osim prezentacije, organizovana je i poslovna radionica koja je okupila oko 15 najznačajnijih austrijskih turoperatora, među kojima je većina onih koji do sada u svojim programima nisu imali Crnu Goru. Radionica je organizovana u cilju ugovaranja buduće saradnje na planu organizovanog dolaska turista iz Austrije, pa se očekuje i da će sastanci rezultirati novim ugovorima, saopšteno je iz NTOCG.