02-11-2019

Učesnici Jadransko-jonskih igara mladih u posjeti predsjedniku Opštine Budva

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, primio je juče sportiste koji su, predstavljajući Opštinu Budva, od 27. do 30. septembra ove godine boravili u Ankoni, na Jadransko - jonskim igrama mladih, u organizaciji projekta Animus, finansiranog od strane programa Erasmus i Evropske unije.

Učesnici Jadransko-jonskih igara mladih u posjeti predsjedniku Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Posjetu je realizovala Kancelarija za evropske integracije i saradnju zajedno sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti uz podršku Službe predsjednika Opštine Budva.

Na sportskim igrama Budvu je predstavljala tekvondo i teniska ekipa, i tom prilikom osvojene su 4 medalje (jedna srebrna i tri bronzane).

U tekvondou, u pripremi sa trenerima Radetom Vuletićem I Fikretom Dušku, bronzu su osvojili Vuk Vuletić, Filip Čavić i Sumeja Biša.

Pavle Rogan pripremao je takmičare u tenisu: Matiju Samardžića I Nađu Mrkić koji su individualno osvojili bronzu i srebro u dublu.

Posjeta nije imala samo sportski karakter, predstavnici Opštine Budva su, na sastancima sa gradonačelnicom Ankone, Valerijom Manćinelijem, i članovima gradske administracije, radili na razvijanju saradnje između dvije opštine.

Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, čestitao je takmičarima na ostvarenom uspjehu i izrazio zadovoljstvo rezultatima lokalne uprave vezanim za razvoj sporta i mladih u Budvi. Istakao je da će Opština Budva uložiti još više napora da se preko Sekretarijata za društvene djelatnosti i Kancelarije za evropske integracije i saradnju stvore što bolji uslovi za razvoj sporta u Budvi. Takođe, istakao je koliko je sport bitan za pravilan razvoj mladih ljudi i stvaranje zdravih uslova za prosperitet društva.