06-07-2023

Uhapšene tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) je, po nalogu Specijalnog državnog tužilastva (SDT), uhapsilo B.B, B.P. i S.D. zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Uhapšene tri osobe zbog stvaranja kriminalne organizacije | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Državni tužilac u SDT-u Vukas Radonjić je, u saopštenju dostavljenom medijima, kazao da je protiv te tri osobe, kao i protiv R.Ž, koji je u bjekstvu, podnijeta krivična prijava.

"Sumnja se da je cilj te kriminalne organizacije bio ubistvo J.V, za vrijeme boravka u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, i J.J, dok je boravio u Kotoru, u zgradi koju su zvali "Pentagon", u 2020.godini", navodi se u saopštenju.

Radonjić je rekao da je prethodnih dana policija, u okviru istrage ubistava D.H. i A.S, a nakon analize materijala sa kriptovanie SKY ECC komunikacije, pretresla objekte štek garaže i kuće kriminalne organizacije "Kavački klan", u Podgorici.

Kako je dodao, tom prilikom su pronašli veliku količinu municije različitih kalibara, opremu za osmatranje, daljinske upravljače za aktiviranje eksploziva, eksplozivne naprave od TNT-a, kao i više pari rukavica i motocikala.

Radonjić je rekao da je policija pronašla i teretno vozilo i dva putnička vozila, mikrofon radio veze, karabin, pušku sa optičkim nišanom, dva puškomitraljeza, puške nepoznatih marki, stalke za puške i opremu za sječenje vozila.

“SDT i SPO će nastaviti da preduzimaju dalje procesne radnje u ovim krivičnim predmetima”, poručio je Radonjić.