05-09-2021

Večeras nastavak Jazz festivala u Petrovcu

Drugo veče 15. Petrovac Jazz Festivala održano je u Palas Lux u Petrovcu.Na punoj terasi gdje se održavao festival, a uz poštovanje svih epidemioloskih mjera, prvi je nastupio Saso Popovski koji je nastupio na festivalu kao član i predsjedavajući jazz asocijacije više zemalja u kojoj se nalazi i Petrovac Jazz festival i direktor JFF festivala u Bitoli sa kojom Petovac Jazz već ima tradicionalnu saradnju.

Večeras nastavak Jazz festivala u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Saso je predstavio neke svoje stare a i nove pjesme.Na kraju je sve prisutne oduševila sa novim aranžmanom za pjesmu Zajdi, zajdi uz ovacije i dugi aplauz posjetioci su odali priznanje ovoj sjajnoj umjetnici iz Makedonije.

Nastavak večeri je uslijedio uz Simon Kiselički solo projekat i uz ogromne aplauze. Programski pun emocija i etno ritmova provučenih makedonskih pjesama nikoga nije ostavilo ravnodusnim.

Drugo muzičko veče je privedeno kraju uz duo Daphna Levi i Tamir iz Izraela.Novi etno duo projekat sa kojim je nastupila Daphna je pun pozitivne energije i veselih ritmova ,tako da je uz pojedine pjesme publika i zaplesala.

Večeras treće veče festivala nas očekuje još jedan izvodjacko-bendovski trojac Orjen Ridanovic Trio, Milan Petrovic Trio i Nada Pavlovic Band.

Večerašnja procjena organizatora da je festival pratilo preko 350 posjetilaca

Ruska produkcijska kuća sa sjedištem u Baru MGD je zadužena za cijeli festival da se snimi i napravi film o Petrovac Jazz Festivalu koji će biti promovisan kako u zemlji tako i izvan granica Crne Gore.

Vinyl M je bio zadužen za besprekoran zvuk i produkciju na festivalu.

Festival je vodila Dušica Vugdelić višegodišnji novinar i voditelj Radio TV Budva.

Festival su pomogli Opština Budva Turistička organizacija Budva, HG Budvanska Rivijera , Cineplex Budva.