09-03-2022

(VIDEO) Carević sa Liu Đinom: I ove sezone očekujemo veliki broj turista iz Kine

Ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Liu Đin boravio je u zvaničnoj posjeti predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću.


Foto: Nikola Todorović

Tom prilikom Carević je upoznao ambasadora sa političkom, ekonomskom i društvenom situacijom u našoj opštini, prioritetima kao i o glavnim razvojnim projektima i budućim planovima za unapređenje opštine Budva.

Kako su kazali iz Opštine Budva, na sastanku su pozitivno ocijenjeni rezultati dosadašnje saradnje, a takođe i razmotreni konkretni oblici zajedničkog rada na projektima u Crnoj Gori i Kini.


Foto: Nikola Todorović

"U narednom periodu biće intezivirana saradnja i na nivou gradova naše dvije zemlje, na obostrano zadovoljstvo, a sve u cilju što bolje promocije naših kultura, tradicije, turističkih ponuda kao i drugih oblasti", navodi se u saopštenju.

Carević je sumirao učinak sastanka i u izjavi za portal RTV Budva. On je istakao da je akcenat bio na ekonomskoj saradnji i povezanosti dvije države u oblasti turizma.

"Prisustvo kineskih turista je sve veće i veće, što nas jako raduje. Jako je dobro što smo razmijenili mišljenja, ne samo kada je u pitanju turizam, već i učešće kineskih kompanija na projektima u Crnoj Gori", rekao je, pored ostalog, predsjednik Opštine Budva.



On je naveo da aktuelna politička nestabilnost negativno utiče na turizam, ali i izrazio nadu da će tokom ljetnje sezone na crnogorskom primorju i u Budvi biti što više turista iz Kine.


M.S.