16-04-2019

Završena svjetska RC44 Regata u Porto Montenegru

Pobjednik RC44 Porto Montenegro regate, koja se održala od 10. do 14. aprila, u akvatorijumu tivatskog zalica je slovančki tim CEEREF, sa skiperom Igorom Lahom, koji su za sedam bodova bili jači od drugoplasiranog tima Nika iz Rusije. Treće mjesto osvojio je tim Aqua.

Završena svjetska RC44 Regata u Porto Montenegru | Radio Televizija Budva

44Cup Porto Montenegro je njihova prva pobjeda od Svjetskog prvenstva u Sotograndeu prije tri godine.

"Imali smo sjajne startove - timski rad je bio presudan, pogotovo jer smo imali samo jedan dan vježbanja. Bio sam stvarno iznenađen koliko smo bili sinhronizovani. Crna Gora je briljantna, iskusili smo sve čari jedrenja u zalivu, na jakom i slabom vjetru, na suncu i kiši. Cjelokupno jedriličarsko iskustvo" , istakao je Igor Lah.

Britanski taktičar ekipe CEEREF-a Adrian Stead dodao je: Odličili smo: bez obzira na to koliko utrka imamo, htjeli smo da se fokusiramo na sopstveni rezultat.

Igor je bio skoncentrisan u svakoj situaciji i bile su presudne sekunde - pogotovo kad je morao nekoga čvrsto podmetnuti ili nekoga staviti na čelo, bio je vrlo dobar u tome.

Regata, koja će se po prvi put održala u Porto Montenegru, bila je prva trka u sezoni 2019. u takmičenju RC44Cup, koje obećava da će biti dugo, neizvjesno i zahtjevno. 44Cup se sastoji od pet regata, a završna će se održati u novembru na Majorki.

Ovom regatom otvorena je ljetnja sezona u marini i nautičkom naselju Porto Montenegru – preko 160 VIP klijenata i gostiju uživalo je u ovoj regatnoj utrci.

Sponzori regate su hotel Regent Porto Montenegro gdje su smješteni svi takmičari i VIP klijenti, Turistička Organizacija Tivat, Riana group i Videoworks.