05-03-2023

Bečić u Pljevljima: Želim vam obećati da ću se svim snagama truditi da budem dostojan predsjednik Crne Gore

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj sali hotela ,,Taša” u Pljevljima, u prisustvu gotovo hiljadu građana, večeras je održana pobjednička konvencija predsjedničkog kandidata Alekse Bečića.


Foto: DCG

U obraćanju građanima Pljevalja Bečić je kazao:

,,Danas sam ovdje među vama kao čovjek, prijatelj, i kandidat za predsjednika Crne Gore. Iako me znate kao političara i nekadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore, prvenstveno sam čovjek, kao i vi. Isto kao što vi želite najbolje za svoju porodicu i svoju zemlju, tako i ja osjećam isto za našu Crnu Goru.”

,,Ponosan sam na to što dolazim iz skromne porodice, u kojoj su me roditelji učili vrijednostima poput poštenja, skromnosti i rada. Od malih nogu su me učili da držim riječ i da uvijek govorim istinu, ma koliko to nekad bilo teško ili nepopularno, kazao je Bečić u Pljevljima."

Istakao je da svi treba da se sjetimo šta su nas naši stari učili kada su govorili o integritetu, o tome šta je dobro, šta je pošteno i kakvi ljudi moramo biti. I dodao da kada te vrijednosti vratimo, onda će svaka podjela nestati, jer nas te vrijednosti spajaju, čine nas ujedinjenima i ponosnima, jednakima i brižnima. Ne može se u budućnost bez tih vrijednosti, bez časti i poštenja, ne može se graditi sjutra bez istine i bratske ljubavi, bez vjere i naše slavne istorije i tradicije.

A, naša tradicija me je učila da se ne borim za sebe, već za vas, za našu djecu, za našu budućnost, naš narod i našu Crnu Goru, kazao je Bečić.

Mi smo narod koji je prošao kroz mnoge izazove, mnoge borbe, mnoge patnje. Ali smo uvijek ostali čvrsti, odlučni, jedinstveni. To je ono što nas čini velikim, ono što nas čini snažnima, ono što nas čini nepobjedljivima, saopštio je Bečić.

Posebno je istakao "da smo narod koji ima dugo i bogato istorijsko nasljeđe, koje nam daje pravo da budemo ponosni na naš karakter i naš integritet. Imamo vjeru koja nas hrani, koja nam daje nadu i koja nas čini boljim ljudima. Imamo integritet kojeg nećemo izdati, jer to bi značilo izdati samog sebe i izdati našu zemlju. Ja nikada i nikog nijesam izdao, zato mi je čast biti kandidat za predsjednika Crne Gore, i želim vam obećati da ću se svim snagama truditi da budem dostojan predsjednik Crne Gore" - navodi se između ostalog u saopštenju Demokratske Crne Gore.