07-06-2019

Danas skup Inicijativnog odbora za formiranje opštine Petrovac

Inicijativni odbor za formiranje opštine Petrovac, na skupu koji će se održati danas od 19 sati, u velikoj sali Spomen doma "Crvena komuna, upoznaće građane Petrovca sa dosadašnjim aktivnostima.

Danas skup Inicijativnog odbora za formiranje opštine Petrovac | Radio Televizija Budva

Kako je saopšteno iz Inicijativnog odbora za formiranje opštine Petrovac, biće sagledana hronologija trajanja ove Inicijative, počev od septembra 2014. pa do aprila 2017. godine, kada je Ministarstvu javne uprave zvanično predata četvrta i konačna verzija Studije o opravdanosti formiranja opštine Petrovac.

"Shodno Zakonu o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, u skladu sa pravima građana koja proističu iz Ustava Crne Gore, i što je najvažnije, uz podršku velike većine građana, pokretači Inicijative smatraju da su ispunjeni svi uslovi da Petrovac bude proglašen samostalnom opštinom",navode u saopšenju.


Iz tog razloga, kako dodaju, Inicijativni odbor poziva sve građane Petrovca, Buljarice i Reževića, da na skupu podrže zaključke o potrebi usvajanja i pozitivnog rješavanja Inicijative za formiranje opštine Petrovac od strane najviših državnih institucija – Predsjednika Crne Gore, Skupštine i Vlade Crne Gore.