30-04-2024

Zenović: Dosta je bilo podilaženja privatnim interesima na štetu javnog, nakon 26. maja to više apsolutno neće biti moguće

Saopštenje prenosimo integralno.

Zenović: Dosta je bilo podilaženja privatnim interesima na štetu javnog, nakon 26. maja to više apsolutno neće biti moguće | Radio Televizija Budva

Foto: Demokrate Budva

Bivši sekretar za zaštitu imovine Opštine Budva Đorđe Zenović apelovao je na lokalnu samoupravu i nadležne organe da bez odlaganja ponište saglasnosti za gradnju ulice u dvorištu centralnog vrtića “Ljubica V. Jovanović Maša” u blizini Staroga grada.

“Na taj način zaštite najviši javni interes u odnosu na sve DUP-ove i zakone ove države - pravo naših najmlađih sugrađana i njihovih vaspitača na par kvadrata dvorišta, zelenila i prostora za igru i druženje. Započetom gradnjom na susjednoj parceli uz samo dvorište vrtića već je dovoljno bezbjednost naše djece i vaspitača dovoljno ugrožena, a da ne govorimo o nemogućim uslovima za boravak i unutar zgrade vrtića zbog buke mašina.

Naglašavama da, da sam kojim slučajem i dalje rukovodilac u Sekretarijata za zaštitu imovine ni po koju cijenu ne bih dozvolio eksproprijaciju konkretne parcele za potrebe ulice koja služi isključivo investitoru ni po cijenu krivičnih prijava, jer postoji nekad nešto mnogo više od pukih indeksa i koeficijenara u detaljnim planovima, posebno ovako kriminalnih kao DUP Budva centar”, naveo je Zenović, koji na predstojeće lokalne izbore predvodi Demokratsku Crnu Goru u Budvi.

On je napomenuo da Opština ne reaguje ni na lokaciji do bivšeg Zeta filma, gdje je firma “Merit” nelegalno zauzela javni put uz ulaz u kockarnicu i postavila rampe, oduzela 20-ak parking mjesta i stvorila veliku štetu po imovinu Opštine.

“Ukoliko hitno ne reaguju na ovaj apel imaju moje obećanje da ću nakon 26. maja, kada budem došao u posjed dokumentacije krivično procesuirati svakog ko je dozvolio otimanje i uzurpaciju javnih površina, parkova i dvorišta. Dosta je bilo podilaženja privatnim interesima na štetu javnog, nakon 26. maja to više apsolutno neće biti moguće”, naglasio je Zenović.