05-05-2021

Ekipe Vodovoda zatvorile šahtu u dvorištu osnovne škole

Nakon što nas je čitateljka obavijestila da u dvorištu OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša" otvorena šahta predstavlja veliku opasnost za djecu i sve prolaznike, ekipe budvanskog Vodovoda izašle su na teren i šahtu zatvorili željeznom pločom. To je, kako su nam saopštili, rješenje privremenog karaktera a trajno saniranje biće sprovedeno u narednom periodu.


Foto: Vodovod Budva

"Uskoro se očekuje rekonstrukcija, a nakon toga biće postavljen i odgovarajući šahtni poklopac", najavili su iz Vodovoda.

Oni su napomenuli da nisu rijetke situacije da njihove ekipe, kao i građani, uoče otvorene kanalizicione i vodovodne šahte.

"Prema nekim sazananjima, uzorok tome su otuđenja šahti od strane NN lica. Problem predstavlja i činjenica da je počinioce istih teško pronaći. Nepotrebno je pojašnjavati da se ovakvim postupcima stvaraju veliki problemi po bezbjednost prolaznika, šetača i pješaka", dodali su.


Stanje prije sanacija, Foto: Čitateljka

Iz ovog preduzeća napominju da su u više navrata apelovali da ovakve pojave predstavljaju veliku opasnost po građane te da pričinjavaju i ne malu materijalnu štetu. To čine i ovom prilikom.


M.S.