26-04-2023

Krivične prijave protiv sedam osoba zbog krijumčarenja cigareta

Policija je tokom višemjesečne akcije "Magistrala" sakupila podatke i podnijela krivične prijave protiv sedam osoba zbog sumnje da su krijumčarili neocarinjenu robu - cigarete.

Krivične prijave protiv sedam osoba zbog krijumčarenja cigareta | Radio Televizija Budva

(Foto: pixabay.com/ilustracija)

Kako navode u Upravi policije, osumnjičeni su krivična djela izvršili od aprila 2021. do oktobra 2022. godine, tako što su vršili prodaju neocarinjene robe, pritom organizujući mrežu preprodavaca na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, a u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore.

Vrijednost privremeno oduzete robe – cigareta u navedenom periodu iznosi oko 20.000 eura.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali višemjesečnu aktivnosti kodnog naziva 'Magistrala', usmjerenu na suzbijanje krijumčarenja akcizne robe na sjeveru Crne Gore, a koja je rezultirala podnošenjem krivične prijave protiv sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje", navode u saopštenju.

Policija je juče izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga uz krivičnu prijavu privedene postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost.