07-12-2020

Krivokapić: Garantujemo isplatu plata i penzija

Država će garantovati građanima redovne plate i penzije, jer im to ne daje Vlada nego su to zaradili, saopštio je danas premijer Zdravko Krivokapić.


Foto: Gov.me

On je na prvoj sjednici Vlade rekao da je prvi put u istoriji Crne Gore vlast smijenjena i da se to desilo u demokratskim uslovima.

„Danas smo prvi put zajednički ušli u Vladu Crne Gore. Ja sa svojim ministrima. Na početku smo imali primopredaju pri čemu je bio prisutan bivši premijer Duško Marković“, rekao je Krivokapić.

On je kazao da je sa Markovićem imao prijatan i dobar razgovor i da su razmijenili brojne informacije koje su bitne za rad nove Vlade.

„Moramo što prije donijeti zakon o vladi u kome će se jasno precizirati tranzicioni period i ono što je neophodno da formalni čin prestanka jedne vlade a nastavka druge bude dat sa svim značajnim podacima koji predstavljaju osnov rada naše države“, rekao je Krivokapić.

On je rekao da se nada da će ovaj početak biti zapamćen u istoriji Crne Gore kao početak preobražaja Crne Gore u svakom pogledu a najvažnije u borbi protiv kovida i boljitka u ekonomiji.

„To će građani da osjete i mi ćemo biti Vlada koja će zasigurno garantovati i plate i penzije. Ali ne da im to daje vlada nego to je nešto što su oni zaslužili. Ono što je zarađeno, zasluženo bude adekvatno predstavljeno svim građanima“, kazao je Krivokapić.

On je rekao da će nova Vlada biti transparentna.

„Danas nijesmo pozvali medije jer želimo tek nakon prvih rezultata da obavijestimo javnost o svom radu“, rekao je Krivokapić.


Izvor: Mina