13-08-2015

Maroviću, Rađenoviću, Kuljači, Tičiću i Marović Bogdanović određen pritvor od 48 sati

Gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, nekadašnji prvi čovjek te opštine Rajko Kuljača, savjetnik premijera Aleksandar Tičić, nekadašnji potpredsjednik budvanske opštine i brat Svetozara Marovića - Dragan Marović, Marovićeva kćerka Milena Marović Bogdanović i još nekoliko osoba, uhapšeni su rano jutros po nalogu specijalnog tužilaštva.

Maroviću, Rađenoviću, Kuljači, Tičiću i Marović Bogdanović određen pritvor od 48 sati | Radio Televizija Budva

Završeno je saslušanje Milene Marović Bogdanović, kojoj je određen pritvor od 48 sati.

Branilac Milene Marović Bogdanović i Lazara Rađenovića Vladan Bojić kazao je da su oni negirali krivicu.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević završila je saslušanje Dragana Marovića, kojem je određen pritvor od 48 sati zbog sumnje da bi mogao uticati na svjedoke.

Pritvor od 48 sati je određen i Lazaru Rađenoviću, kao i Rajku Kuljači.

Branilac Marovića Zdravko Begović kazao je da je njegov klijent negirao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

Dragoljub Đukanović, jedan od advokata Aleksandra Tičića kazao je da je nakon saslušanja i njegovom klijentu određen pritvor od 48 sati.

U rješenju za određivanje pritvora, tužiteljka Vukčević napisala je da osim mogućeg uticaja na svjedoke "u odnosu na osumnjičenog, postoji i pritvorski osnov iz člana 175 stav 1, tačka 4 i ZKP-a. Za ovaj pritvorski uslov potrebno je da budu ispunjena dva konstitutivna elementa i to za krivično djelo za koje se po zakonu može izreći kazna od 10 godina zatvora ili teža i da se radi o krivičnom djelu koje je posebno teško zbog načina izvršenja ili posljedica djela".

Uhapšen je i službenik Opštine Budva Đorđe Pavlović, a kako "Vijesti" nezvanično saznaju među uhapšenima su i Milojka Kovačević, Miodrag Samardžić, Dragica Popović, kao i v.d. direktora Vodovoda Budva Milenko Medigović i privedena sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić.

Takođe su uhapšeni i Snežana Žana Šćepanović glavna administratorka opštine, kao i nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Novak Klisić.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, policija rukovodioce i službenike opštine Budve hapsi zbog sumnje da su prilikom izgradnje TQ Plaze i platoa na plaži Jaz zloupotrebom službenog položaja oštetili opštinu Budva za više miliona eura. Po dva inspektora Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije bila su tačno u šest sati u kućama uhapšenih.

Među uhapšenima su potpisnici spornih ugovora oko izgradnja TQ Plaze i platoa na Jazu. Među uhapšenima su i članovi Komisije užeg opštinskog rukovodstva koje je potpisalo spornu službenu zabilješku Aneks 3 izgradnje poslovnog centra TQ Plaze.

Procjena sudskih vještaka angažovanih od strane tužilaštva je da je Opština Budva izgradnjom platoa na Jazu direktno oštećena za 2.1 milion eura, a milionska šteta je učinjena Aneksom 3 ugovora za TQ Plazu.

U izvještaju Milenka Popovića i Marka Radovića, u koji „Vijesti“ imale uvid, navodi se da je realna vrijednost izvedenih radova na gradnji platoa na Jazu 2.105.770 eura, što je čak za 4,6 miliona eura manje, nego što je to procijenila opštinska Komisija.