03-01-2023

Muzički spektakl i najveća žurka pod maskama na Jadranu!

Praznik mimoze – festival koji je više od pola vijeka brend Herceg Novog, biće održan od 17. februara do 4. marta 2023. godine. Očekuju nas dani vrhunske zabave, muzičkih, gastro, kulturnih, dječijih i sportskih programa, koncerti regionalnih zvijezda, kao i jedan novitet – saradnja sa Exit festivalom i gostovanje svjetski poznatog DJ Claptone-a i Konstrakte.

Muzički spektakl i najveća žurka pod maskama na Jadranu! | Radio Televizija Budva

Zvanično otvaranje 54. Praznika mimoze zakazano je za 17. februar, kada će u Igalu nastupiti Marija Šerifović. Prije njenog koncerta, Novljane i goste će defileom i nastupom pozdraviti i zabaviti Gradska muzika Herceg Novi, Mjesna muzika Đenovići, mažoretke i Kulturno-sportski centar „Diano“.

U subotu 18. februara biće održana Fešta od mimoze, ribe i vina – događaj koji već decenijama plijeni pažnju na hiljade gostiju i predstavlja jedan od najposjećenijih Mimozinih programa. Nakon tradicionalnog defilea rivijerom, u Baošićima će nastupiti Ivana Negativ i Đorđe David, a potom se program nastavlja u Đenovićima koncertom grupe Galija.


Istog dana, u večernjim časovima, u Institutu „Dr Simo Milošević“ biće održan prvi Veliki maskenbal, na kojem će nastupiti Egzodusi, Adi Šoše i Nikola Rokvić. Drugi veliki maskebal biće održan 03. marta u Institutu „Dr Simo Milošević“, a goste će zabavljati legendarna Neda Ukraden. Za kreativne maske ulaz na oba maskenbala je besplatan, a spremne su i nagrade.


Praznik mimoze 2023.

Drugog Mimozinog vikenda na programu je „Winter Flower“ – rezultat saradnje Praznika mimoze i Exit festivala, njihova zajednička posveta zimskom cvijetu, mimozi. Na Trgu Nikole Đurkovića će 25. februara, pod maskama, nastupiti intrigantni i misteriozni DJ Claptone i fantastična Konstrakta sa grupom „Zemlja gruva“, a prethodiće im nastupi Katarine Bogićević Kejt i predstavnika crnogorske elektronske scene, P.S. i Bodzie.

Program 54. Praznika mimoze biće protkan mnogobrojnim kulturnim dešavanjima – književnim večerima sa izuzetnim imenima poput Ljubivoja Ršumovića i Vedrane Rudan, u okviru Dana Novog Sada biće održan i koncert Zvonka Bogdana, za obožavatelje tvrđeg muzičkog zvuka tu je „Veče južnjačkog roka“ posvećeno bendu Lynyrd Skynyrd, na programu su i pozorišne predstave za djecu i odrasle, za najmlađe su tu i Dječiji maskenbal i Cvijetna povorka, a posebnu pažnju i simpatije uvijek mame autentično novski događaji – Trka karića, Picigin, Skalinada, turnir u briškuli i trešeti.

Završna karnevalska povorka biće održana u subotu, 04. marta, u Igalu, nakon čega će uslijediti tradicionalno Spaljivanje Krnevola, glavnog krivca za sve nedaće u Herceg Novom tokom protekle godine. Te večeri će 54. izdanje Praznika mimoze koncertom zaključiti regionalna muzička zvijezda, Toni Cetinski.

Izvor: Boka news