08-09-2019

Na moru i planini odmaralo 2.136 djece

U dva dječja odmarališta, u Rafailovićima i na Ivanovim koritima, ove godine je ljetovalo 2.136 djece, podaci su MInistarstva rada i socijalnog staranja.

Na moru i planini odmaralo 2.136 djece | Radio Televizija Budva

U Rafailovićima odmaralo više od 1.900 djece
Riječ je o djeci koja su pravo na ljetovanje ostvarila posredstvom centara za socijalni rad i dnevnih i resursnih centara.

Iz resora Kemala Purišića Portalu RTCG je saopšteno da je ljetnji odmor, čija je prva smjena u Rafailovićima počela 14. juna, a koji se sa posljednjom grupom završava 13. septembra, bio odobren za 2.632 djece. To pravo je, kako su nam kazali, iskoristilo njih 1.919.

Kad je riječ o Ivanovim koritima, ljetovanje je bilo odobreno za 550 korisnika, a pravo je iskoristlo njih 217.

Dječje odmaralište u Rafailovićima posluje u sklopu JU "Lovćen –Bečići" i pruža usluge za odmor i rekreaciju djece. Nalazi se na samoj obali u istoimenom ribarskom selu u Bečićima, a raspolaže sa 250 ležajeva u višekrevetnim sobama, restoranom, ambulantom i plažom.

U odmaralištu svake godine ljetuju djeca korisnici materijalnog obezbjeđenja, djeca smještena u ustanovu ili na porodičnom smještaju – hraniteljstvu i djeca za koje se usljed posebnih okolnosti i socijalnog rizika procijeni da mu je potreban ovaj oblik zaštite iz centralnog i sjevernog dijela Crne Gore.

Djeci iz primorskog i područja glavnog grada je omogućeno ljetovanje u dječjem odmaralištu na Ivanovim koritima koje se nalazi na 1250 metara nadmorske visine.

Odmaralište sadrži 13 poluapartmana, 21 trokrevetnih i 18 petokrevetnih soba, restoran, kafeteriju, tri učionice, sala za sastanke do 35 mjesta, diskoteku i ljekarsku ambulantu. Poluapartmani posjeduju francuske, standardne i pomoćne ležajeve, kupatila, mini kuhinje, internet, TV i terasu.

Ponudu javne ustanove „Lovćen – Bečići“ upotpunjuju sadržaji jedan sportsko–rekreativni teren, dva teniska terena, ljetna pozornica, baby ski lift.