21-07-2022

Odložena Javna rasprava o Elaboratu u vezi Turističkog naselja Skočiđevojka

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj obavještava javnost o razlozima odlaganja Javne rasprave koja je trebala da bude održana sjutra u velikoj sali zgrade Opštine Budva.

Odložena Javna rasprava o Elaboratu u vezi Turističkog naselja Skočiđevojka | Radio Televizija Budva

Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/Arhitektonski studio AIM

"Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj opštine Budva je 11. jula tekuće godine, shodno Zakonu o procjeni uticaja na životnu sredinu predao Agenciji za zaštitu životne sredine predmet koji se tiče davanja saglasnosti na Elaborat procjene uticaja na životnu sredinu za projekte “Izgradnja turističkog kompleksa SKD – kategorije 5*” na urbanističkoj parceki UP 1 i “Izgradnja turističkog kompleksa SKD – apart hotel kategorije 5*" na urbanističkoj parceli UP 2, u pitanju je zahtjev od investitora “K.D.P. PROMOTION AND INVESTMENTS LIMITED” - D.S.D. iz Podgorice, široj javnosti predmet je poznati kao Urbanistički projekat “Turističko naselje Skočiđevojka”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, npominju da, shodno zakonskim normama, Agencija za zaštitu životne sredine daje suglasnost na Elaborate procjene uticaja na životnu sredinu za projekte koji su dobili suglasnost od državnog organa (u ovom slučaju Glavnog državnog arhitekte), dok lokalni organ (Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj) daje suglasnost na Elaborate procjene uticaja na životnu sredinu za projekte koji su za dobili saglasnost od lokalnog organa (Glavni gradski arhitekta).

"Shodno svemu navedenome obavještavamo javnost da se javna tribina o predmetnom Elaboratu neće održati sjutra 22.07.2022. godine u 11. časova. Za sve dodatmne informacije, kao i podatak kada će se tačno (mjesto i vrijeme) odražati javna tribina o predmetnom Elaboratu potrebno je kontaktirati Agenciju za zaštitu životne sredine", navedeno je u saopštenju Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva.