20-12-2021

Počinje kampanja o važnosti vakcinacije

Institut za javno zdravlje počeo je danas kampanju "Ne tražite lijek na internetu, vjerujte medicini", u kojoj će ugledni ljekari slati poruke o važnosti vakcinacije protiv koronavirusa i razjašnjavati ključne zablude u Crnoj Gori u vezi sa vakcinama protiv Covida 19.

Počinje kampanja o važnosti vakcinacije | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Iz IJZ-a su kazali da je predviđeno svakodnevno emitovanje reklamnog sadržaja do 250 sekundi na svim nacionalnim i lokalnim televizijskim i radio stanicama, kako bi se snaga poruke ojačala višestrukim prikazivanjem.

"Radi se o video materijalu u kome ugledni ljekari kroz svoju prizmu šalju poruke o važnosti vakcinacije protiv koronavirusa i razjašnjavaju ključne zablude u Crnoj Gori u vezi sa vakcinama protiv korona virusa", naveli su iz IJZ-a.

Oni su dodali da je pripremljeno 14 spotova i da kampanja počinje videom direktora Instituta Igora Galić.

Galić je u danas objavjenom videu govorio o tome da se "priča" da se ne zna protiv čega su napravljene vakcine jer virus ni do danas nije izolovan.

On je rekao da je tačno upravo da se samo priča da virus nije izolovan.

"Na šta mjerimo antitijela? Šta je sam izgled kronavirusa ako nije dokaz da je izolovan? Uostalom, zar stvarno vjerujete da bi oko 92 odsto ljekara Instituta za javno zdravlje Crne Gore bilo vakcinisano da nam vakcina radi bilo šta osim da nam pomaže", naveo je Galić.

On je upitao da ljekari u Crnoj Gori nijesu vakcinisani u oko 80 odsto slučajeva, ko bi sve ovo vrijeme liječio građane.

"Činjenica da sve crnogorske bolnice, počev od Kliničkog centra Crne Gore, ove godine rade kao sat, je jedan od dokaza da vakcine djeluju. Ne tražite lijek na internetu, vjerujte u medicinu. Vakcinišite se jer sam i ja to učinio", poručio je Galić.