01-07-2022

Popović: Hidrostanica Lazi uskoro u funkciji, uspješno realizovani i drugi značajni projekti

Uprkos kasnom usvajanju budžeta i plana investicionih aktivnosti, opštinski Sekretarijat za investicije uspio je da ostvari zacrtane planove. Jedna od najvažnijih kapitalnih investicija koja se polako privodi kraju jeste hidrostanica Lazi sa ciljem da bude riješen problem vodosnadbijevanja na području tog dijela grada, a vrijednost kompletne investicije je 900 hiljada eura. Urađene su i druge važne saobraćajnice na teritoriji opštine.

Popović: Hidrostanica Lazi uskoro u funkciji, uspješno realizovani i drugi značajni projekti | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Brojne investicione aktivnosti u proteklom periodu realizovane su na teritoriji budvanske opštine.

"Što se tiče projekata koji su realizovani, imamo kapitalni projekat hidrostanica Lazi koji je u završnoj fazi, imamo nove saobraćajnice koje je Sekretarijat za investicije izveo a to su: Ulica S 4 4 u Boretima, ulica u Žuljevima kod Bečića, kružni tok Dubovica sa fontanom, ulica G u Poljanama ispod Blizikuća, ulica Topliški put - Babin do u završnoj fazi", istakao je u Polisu sekretar Sekretarijata za investicije u Opštini Budva, Joko Popović.


Foto: Printscreen

Popović ističe i druge značajne urađene projekte.

"Adaptacija Doma zdravlja u saradnji sa DZ Budva, takođe završen projekat izgranje fekalne kanalizacije na području naselja Prijevor, završeni su radovi atmosferske kanalizacije u Bečićima ul. Alekse Šantića i ul. Druga maslina", istakao je on.

Sekretarijat za investicije i u narednom periodu radiće na realizaciju drugih projekata.

"U narednom periodu planiramo adaptaciju gradskog bazena Pizane u saradnji sa Upravom za javne radove, adaptaciju postrojenja u Bečićima, izgradnju bulevara 22. novembra sa kružnim tokom, izgradnju saobraćajnice u Buljarici, tako da Sekretarijat za investicije vrijedno radi i kada je građevinska sezona do 15. maja i 15. juna, tako i u ljetnjem periodu kada je vrijeme za raspisivanje tendera za izbor izvođača radova", kazao je on.

Razvijajući grad i upotpunjujući ga novim sadržajima u Sekretarijat za investicije Opštine Budva se trude da zadovolje potrebe građana kako bi se omogućili kvalitetni uslovi života i rada.