13-02-2022

Riječka gastronomska luka

Projekat “Riječka gastronomska luka” je pokrenula Turistička zajednica Grada Rijeke u saradnji s riječkom kompanijom Abisal. Osnovni cilj ovog projekta je povezivanje ugostiteljskih objekata i razvoj novog gastronomskog brenda grada.


Foto: Pixabay

Cilj i osnova ideje „Riječka gastronomska luka“ je da se na najbolji način pomogne građanima da se bolje snađu u raznovrsnoj ponudi, a takođe i da se pomogne ugostiteljima da se profilišu kroz zajedničku marketinšku platformu riječke gastronomske ponude.

Gosti i turisti moći će da jednostavnije i lakše pronađu informacije o objektima, hrani i piću, takođe i da odaberu kakavo iskustvo žele, bilo da se radi o porodičnom ručku, bilo poslovnom.

U prvoj kategoriji riječke gastronomske ponude predložene su sljedeće luke: romantične gastronomske luke, porodične gastronomske luke, poslovne gastronomske luke, ribarske luke, veganske luke, luke za vinske znalce, pivske gastronomske luke, luke lokalnih namirnica i luke posebnosti kojim pripadaju i restorani specijalizovani za kuhinje drugih destinacija i zemalja.

Lista luka će biti vremenom dopunjavana, a rezultati projekta će biti predstavljeni do aprila 2022. godine.


(Turistmagazin.rs)