25-03-2019

Sjutra o pripremi ljetnje sezone

Sjednica Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva, posvećena pripremi ljetnje sezone i sezonskom zapošljavanju u turizmu, biće održana sjutra u Privrednoj komori (PKCG).

Sjutra o pripremi ljetnje sezone | Radio Televizija Budva

Sjednici će prisustvovati predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacinalne turističke organizacije (NTO), lokalnih samouprava, ministarstava unutrašnjih poslova i rada i socijalnog staranja, Uprave za inspekcijske poslove, Poreske uprave, Zavoda za zapošljavanje i Direkcije za puteve.

Iz PKCG je saopšteno da će se na sjednici razmatrati analiza poslovanja turističkog sektora u prošloj godini, aktivnosti PKCG na pripremi ljetnje sezone i Predlog pravilnika o uslovima koje moraju ispunjavati uređena i opremljena kupališta na moru.

Na sjednici će se razgovarati i o Predlogu pravilnika o graničnim vrijednostima buke, načinu mjerenja buke unutar i van ugostiteljskih objekata i načinu upotrebe i uslovima koje mora da ispunjava limitator jačine zvuka, implementaciji zakonodavnog okvira u vezi sa sezonskim zapošljavanjem u turizmu, planu pripreme ljetnje turističke sezone i sezonskom zapošljavanju.