23-07-2020

Tajson se vraća u ring, meč zakazan za 12. septembar

Zvanična potvrda je najavljena u srijedu, a kako prenosi novinar Majkl J. Babkok, Tajson je pristao na borbu 12. septembra u Kaliforniji protiv Roja Džounsa Juniora, piše portal N1.

Tajson se vraća u ring, meč zakazan za 12. septembar | Radio Televizija Budva

Tajson (54), i Džouns (51), u meču od osam rundi neće koristiti zaštitne kacige, ali hoće nešto veće rukavice od standardnih (od oko 340 grama).

Podsjećamo, svjetska javnost je ostala oduševljena video klipovima sa Tajsonovih treninga, koji se u kratkom vremenskom roku skroz vratio u formu te pokazao da nije izgubio stari osećaj za borbu.

Tajson se poslednji put borio protiv Kevina Mekbrajda 11. juna 2005. godine kada je izgubio, dok je Džouns poslenji okršaj imao 8. februara 2018. godine.


Foto: Instagram

Nekadašnji šampion u teškoj kategoriji nije bio u stanju da nastavi borbu u Vašingtonu sa Mekbrajdom posle šeste runde, iako je po bodovima kod dvojice sudija vodio sa 57:55, prenosi portal B92.

Po završetku runde iscrpljen, Tajson je saopštio svom treneru da ne može dalje, a sudija Džo Kortez proglasio je kraj borbe. "Gvozdeni Majk" je iz ringa ispraćen zvižducima publike, a do dan-danas se u isti nije vraćao.