02-04-2019

Teretana na otvorenom meta vandalizma

Opština Budva je u sradanji sa Turističkom organizacijom, u novembru prošle godine u blizini bazena osposobila teretanu na otvorenom. Nije prošlo dugo i ovo mjesto je postalo meta vandala.

Teretana na otvorenom meta vandalizma | Radio Televizija Budva

Samo četiri mjeseca je prošlo od kako je postavljena prva savremena teretana na otvorenom. Za veoma kratko vrijeme ovo mjesto osvojilo je simpatije građana, ali i postalo meta, bahatih, nekulturnih i bezobzirnih pojedinaca, koji su se drznuli da ostave tragove svoga nečovještva i nevaspitanja.

Naime, jedna od sprava pretrpjela je veliko oštećenje i naravno - počinilac je nepoznat.

"Ovo je užasno, s obzirom da djeca danas u Budvi sve više vremena provode u zatvorenom, ovo je idealno mjesto za rekreaciju i nešto što bi trebalo čuvati, kako za djecu tako i za nas odrasle jer sa ovim mjestom smo svi dobili mjesto za rekreaciju", kazala je sugrađanka koju smo zatekli na licu mjesta.

Ona je dodala da bi adekvatna mjera zaštite možda bile kamere.

"Ovdje je i bazen, kao i karate klub gdje djeca svakodnevno treniraju, i mislim da bi trebali da se organizju ili čuvari ili kamere, jer je ovo stvar koja je vrijedna čuvanja, kako za djecu tako i za sportiste koji ovdje svakodnevno treniraju", zaključila je sugrađanka.

Iako je je namjenjena sportistima i rekreativcima, teretana je postala i omiljeno mjesto za mlađu djecu, što im se svakako ne može zamjeriti jer još uvijek nemaju uređenih mjesta za igru.



Opština Budva u saradnji sa Turističkom organizacijom, omogućila je mladima da vježbaju na spravama najvećeg mogućeg kvaliteta .

Sprave su napravljene u Americi i Danskoj, a svaki dio je je izrađen od aluminijuma i psoebne vrste nerđajućeg inoksa koji je otporan na morsku vodu i ne zahtijeva posebno održavanje.



Postavljena je i posebna sprava sa invaliditetom.

Osim ove teretane Opština je postavila još tri teretane na otvorenom, kod Crvene zgrade, u naselju Bijeli do i na središnjem dijelu Bečićke plaže.

Pod vedrim nebom, prepuštena rušilačkim nagonima pojedinaca, teretana stoji i čeka sledeći vandalski napad i nažalost nema ko da je odbrani.

Ono što za sada možemo je da apelujemo na sve građane, da ukoliko primijete uništavanje javnog dobra, a posebno onog koje pripada mladima ovog grada, reaguju i pozovu nadležne organe da preduzmu mjere.