27-04-2021

Unija taksista Budve traži pomoć od Opštine

Predstavnici Unije taksista Budve obratili su se predsjedniku Opštine, Marku Careviću kako bi im se obezbijedila pomoć u opstanku firmi koje su, kako su naveli, mukotrpno stvarali godinama.

Unija taksista Budve traži pomoć od Opštine | Radio Televizija Budva

Foto: pixabay.com/ilustracija

Oni su istakli da na prvo obraćanje, preko Unije poslodavaca, od 14. decembra prošle godine nisu dobili odgovor.

Podsjetili su, takođe, da su njihove firme uslijed pandemije koronavirusa, obustavile djelatnost od 19. marta do 5. maja 2020. Popuštanjem mjera za suzbijanje virusa nastavili su sa radom očekujući turističku sezonu.

"Turistička sezona od koje najviše, svake godine, zavisi naša djelatnost nije se desila i mi u taksi prevozu, posebno južna regija, doživjeli smo pad poslovanja 80%. Takođe sve taksi kompanije prilagodile su svoje poslovanje prema novoj opštinskoj odluci o taksi prevozu kupovinom novih vozila koja ispunjavaju euro 5 standard", stoji u dopisu koji potpisuju predstavnici firmi Sany Taxi, Hello Taxi, OK Taki, Palma Taxi, Happy Taxi, Butua Taxi, Extra Taxi i Eco Taxi.


Foto: Unija taksista Budve

Kako su napomenuli, većina vozila je kupljena preko kreditnih linija koje nisu u mogućnosti da redovno servisiraju.

"Kako ne bismo doživjeli dužničko ropstvo i morali da gasimo svoje kompanije i otpuštamo radnike, molimo Vas da nas, posebno u djelu naših obaveza plaćanje komunalne takse za parking stajališta, oslobodite plaćanja za 2020. i 2021. godinu, jer u prvom kvartalu tekuće godine, zbog zatvaranja Budve, nismo mogli da obavljamo svoju djelatnost", navedeno je u dopisu taksi prevoznika predsjedniku Opštine.


J.M./M.S.