08-09-2022

Večeras promocija romana „Nebo tako duboko“ autorke Vesne Kapor

Promocija romana „Nebo tako duboko“ (Srpska književna zadruga, 2021), ovogodišnje dobitnice nagrade „Meša Selimović“, književnice Vesne Kapor, biće održano u Budvi u holu Akademije znanja, večeras sa početkom u 20 časova. O najnovijem romanu Vesne Kapor, „Nebo tako duboko“ govoriće književni kritičar, mr Milorad Durutović i autorka, a veče će voditi Stanka Stanojević.



Vesna (Samardžić) Kapor rođena je u Nevesinju, a završila je Filološki fakultet u Beogradu. Već dugi niz godina radi kao urednik književnog programa u Studentskom kulturnom centru u Beogradu. Svoja djela objavljivala je u reprezentativnim izdavačkim kućama u Srbiji: Srpskoj književnoj zadruzi, Filipu Višnjiću, kraljevačkoj Povelji i zrenjaninskoj Agori. Objavila je roman „Tri samoće“ (2010), zbirke priča: „Po sećanju se hoda kao po mesečini“ (2014), „Kao što i vama želim“ (2016), „Venac za oca“ (2018).

Vesna Kapor je dobitnica brojnih književnih priznanja, između ostalih i nagrade Kondir kosovske devojke, koja joj je uručena na Vidovdanskim svečanostima u Gračanici 2018. godine. Najnovije prozno ostvarenje „Nebo, tako duboko“ (2021) ovjenčano je prestižnom književnom nagradom „Meša Selimović“ koja slovi za jednu od najvažnijih književnih nagrada, jer za nagrađenog autora glasa preko 50 eminentnih književnih kritičara iz čitave Srbije i regiona.