17-08-2020

(VIDEO) Tenzije ispred Opštine: Carević i bivši funkcioneri istrajni u svojoj namjeri

Ispred zgrade lokalne smaouprave i jutros je bilo burno. Razriješeni funkcioneri i ovoga jutra ostali su sa druge strane policijskog kordona.

(VIDEO) Tenzije ispred Opštine: Carević i  bivši funkcioneri istrajni u svojoj namjeri | Radio Televizija Budva

Carević, Rađenović, Pejović, Jovanović, Vujović i Liješević po dolasku ispred Opštine zatražili su od obezbjeđenja da im se omogući ulaz, ali privatno obezbjeđenje i policija ni jutros nijesu popustili.

Na stepeništu ispred Opštine Budva u jednom trenutku došlo je do nemira, kada su se razriješeni funkcioneri sukobili sa pripadnicima obezbjeđenja. Situacija se ubrzo smirila i prošlo je bez većih incidenata.



Prisutnima se obratila Veselinka Kalezić, donedavno predsjednica Upravnog odbora preduzeća “Mediteran reklame", koja je između ostalog iznjela činjenice o njenom razrješenju sa tog mjesta.

"Ja sam za moje razješenje saznala iz medija, da bih 07.08. saznala da "gospoda kriminalna grupa" je predala dokument kojim treba da smijeni mene i četvoro ljudi iz Upravnog odbora "Mediteran reklama", istakla je ona, dodajući između ostalog, da je bivša direktorka ove firme Ljubica Strugar sada u Opštinskoj izbornoj komisiji, a prije toga je napravila ogromnu štetu "Mediteran reklamama".

“Ta gospođa je 2012. godine cijepala izborne listiće, ja sam je slikala. Poručujem građanima da se ne boje, ne podliježite pritiscima. Molim Budvane, nemojte da čuvamo vreće organizovane kriminalne grupe”, poručila je Kalezić.




Đorđije Vujović kazao je da je ovdje riječ o organizovanoj bandi, koja već dva mjeseca ne dozvoljava odbornicima da uđu na svoja radna mjesta i koja takođe vrši dvomjesečnu okupaciju Budve.


On je takođe u svom izlaganju iznio razloge svog otkaza koji je nedavno dobio, uprkos tome što je kako je kazao, stalno zapošljen radnik.

"Šta nama znači hleb ako nemamo slobode? Ne znači nam ništa", poručio je Vujović, gdodajući kako će radije preživjeti i preživlajavati u nekoj drugoj državi, nego ovdje, u ovoj kako je nazvao "bandistkoj i lopovskoj" zemlji.