19-10-2022

(VIDEO) Vujičić: Mnogi građani nisu upoznati sa katastrofalnom odlukom o ukidanju moratorijuma na DUP Budva Centar i DUP Bečići

"Prošlo je nekoliko dana od kako je premijer u ostavci i lider URE Dritan Abazović odlučio da prekine moratorijum na izgradnju u zahvatu DUP-a Budva Centar i DUP-a Bečići. Lider URE i premijer u ostavci Dritan Abazović, upoznao je javnost da je odluku o ukidanju moratorijuma, donio i zahtjev lokalne uprave", poručio je na današnjoj konferenciji za medije Božiar Vujičić nosilac liste "Dr Božidar Vujičić-Građanska akcija - Za bolju Budvu".


Foto: Portal RTV Budva

On je istakao da osim njihove liste, ni jedna druga partija nije iskazala protest zbog odluke lidera URE.

"Osim naše liste, ni jedna druga izborna lista nije iskazala protest zbog odluke lidera URE da dozvoli gradnju, na osnovu isteklih nezakonitih, nevažećih planova, što znači da su spremni da ako osvoje vlast nastave sa uništavaju najznačajniji dio grada, radi naplate komunalija i milionima od naplate komunalija, da nastave da otplacuju dugove DPS-a.

Obzirom da se, kako Vujičić ističe, radi o odluci od najvećeg značaja za budući razvoj grada, Javni servis TV Budva bio je u obavezi da o odluci o ukidanju moratorijuma informioše građane u najgledanijoj informativnoj emisiji Polis, a to se kako je kazao nije desilo.



Napomenuo je da mnogi građani nisu upoznati sa katastrofalnom odlukom o ukidanju moratorijuma na DUP Budva Centar i DUP Bečići.

"Moguće da građani nisu informisani nepažnjom urednika informativnog programa, a moguće da je namjerno izbjegnuto informisanje građana, kako se ne bi nanijela šteta predstavnicima lokalne uprave, Demokratskom frontu i Demokratama, prije izbora, zbog činjenice da je premijer u ostavci Dritan Abazović saopštio da je odluku o ukidanju moratorijuma donio na zahtjev lokalne uprave. Predlažem odgovornim licima u Javnom servisu RTV Budva, da objektivno informišu građane prije izbora o odluci lidera URE i premijera u ostavci Dritana Abazovića da na zahtjev DF-a i Demokrata, ukine moratorijum na nezakonite i istekle planove, kako bi građani bili upoznati da ako daju glas Demokratskom frontu i Demokratama, daju svoj glas za izgradnju na osnovu DPS-Ralevićevih katastrofalnih, isteklih i nezakonitih planova, daju svoj glas za uništavanje grada", kazao je on.

On je napomenuo, da zahtjevom funkcionera DF-a i Demokrata za ukidanje moratorijuma za planove, prevareni su građani kojima su ti isti funkcioneri obećali da ako dobiju većinsku podršku, usvojiti odluke o stavljanju van snage isteklih DPS-Ralevićevih planova.

"Podržite listu dr Bozidara Vujičića-Građanska akcija - Za bolju Budvu, jer je na našu inicijativu 42. Vlada usvojila odluku o moratorijuma na izgradnju, jer se samo mi, istinski zalažemo da se istekli planovi ne falsifikuju. Zaokružite broj 6!", zaključio je Vujičić.