01-06-2022

Akademija znanja: Nećemo dozvoliti ponovno devastiranje platoa

U svrhu uljepšavanja okolnog prostora i platoa ispred Akademije znanja, u toku je sadnja ukrasnog bilja, a kompletan prostor je ošišćen i opran, prefarbani grafiti i popravljena polomljena fasada, saopšteno je iz Uprave Akademije znanja.



"Kako se i ovog puta ne bi desilo da sav trud oko uređenja propadne, jer djeca koja se tu igraju loptom i mladi koji se tu okupljanju, a nerijetko prave i trke motorima i skejtbordovima, devastiraju ovaj prostor, u Akademiji znanja angažovali su stručno lice iz firme koja pruža usluge obezbjeđenja, da stražari i opominje sve koji pokušavaju da učine navedenu vrstu štete", naveli su u saopštenju.



Kako dodaju, samo u poslednjih nekoliko dana, takvi pojedinci su zatrpavali rupe koje su bile pripremljene za sadnju novog bilja, a uprkos redovnom čišćenju, svakog jutra oko Akademije se ponovo sakupljaju gomile smeća bačenog u toku noći, iščupanog bilja i polomljenog granja.



Ovoga puta odlučni da osujete namjeru i ovakvo činjenje, iz Akademije su se obratili i OB Budva i Komunalnoj policiji, i dogovirili sa načelnikom i komandirom da njihove patrole takođe obilaze zgradu Akademije zajedno sa licem angažovanim od strane Akademije.





"Dalji postupak prema počinocima biće sprovođen u skladu sa zakonom, jer je očigledno da molbe da se tako ne ponašaju nemaju efekta", poručili su iz Akademije znanja.