20-08-2019

Akcije Sveti Stefan Hotela izlistane na Montenegroberzi: Kapitalna vrijednost 25,85 miliona eura

Kompanija Sveti Stefan hoteli AD Budva izašla je na Montenegroberzu i nosi simbol trgovine SSHO.

Akcije Sveti Stefan Hotela izlistane na Montenegroberzi: Kapitalna vrijednost 25,85 miliona eura | Radio Televizija Budva

Ukupna kapitalna vrijednost kompanije proizašle iz Budvanske rivijere iznosi 25.855.009,9720 eura, kroz 8.110.763 akcija, nominalne vrijednosti 3,18774078 eura.

Sveti Stefan Hoteli formalno su izdvojeni u zasebno preduzeće krajem juna, kao dio restrukturiranja Budvanske rivijere, koja ide u proces privatizacije.

Sveti Stefan hoteli zadržava proporcionalnu podjelu akcija postojećih akcionara Hotelske grupe Budvanska rivijera.

Vlada je ranije dala saglasnost na ovu odluku Odbora direktora Budvanske rivijere o izboru modela restrukturiranja društva.

Tom odlukom je predviđeno da se izdvoje hoteli Sveti Stefan i Miločer u novo preduzeće uz proporcionalnu podjelu dionica akcionarima Budvanske rivijere.

Ostali hoteli – Slovenska paža, Palas, Kastellastva, Aleksandar i Mogren ostali bi dio sadašnjeg preduzeća i kroz privatizaciju će dobiti nove vlasnike.

U novom društvu, akcionari Hotelske grupe Budvanska rivijera a.d. će imati isti broj akcija kao u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera a.d, s tim što će nominalna vrijednost akcija i u jednom i u drugom Društvu biti različita.

Država je trenutno većinski vlasnik Budvanske rivijere sa 58 odsto akcija, dok partneri Stratex i AIK banka biznismena Miodraga Kostića imaju po 15 procenata.

Vlasnik Strateksa je Neil Emilfarb i sa Kostićevom AIK bankom odavno slove za najozbiljnije kandidate za privatizaciju Budvanske rivijere.