06-04-2021

Balabušić: Starograđani građani drugog reda, angažovaćemo advokata

U MZ "Stari grad" sa ogorčenjem konstatuju da za njihove automobile mjesta nema na parkingu kod Lučke kapetanije. Oni smatraju da više nema mjesta za tolerisanje ponašanja nadležnih u Parking servisu i najavljuju tužbu sudu.

Balabušić: Starograđani građani drugog reda, angažovaćemo advokata | Radio Televizija Budva

Foto: Screenshot

Suprotno odredbama pravilnika iz 2019. godine o korišćenju parkinga u zoni Starog grada, izdato je i ove godine više propusnica nego što je to pomenutim pravilnikom predviđeno, kazao je za TV Budva predsjednik MZ Stari grad, Ognjen Balabušić.

"Parking servis je po pravilniku bio obavezan da nam dostavi, spiskove kome daju propusnice, da mi ovjerimo taj spisak i da nas svakog prvog u mjesecu obavještavaju o trenutnom stanju, od toga ništa nije urađeno. Ja sam insistirao da iz baze podataka izvade imena da bi smo saznali ko je sve dobio propusnice, ali službenica koja baš na tome radi rekla mi je da oni to nemaju", kazao je Balabušić.

Iz Parking servisa imaju obavezu da mještane Starog grada obavijeste, koliko propusnica su izdali, kazao je on, dodajući da je u pitanju klasična zloupotreba službenog položaja.

"Mještani Starog grada su postali građani drugog reda. Zbog građana i zbog javnosti, da pojasnim, parking kod Lučke kapetanije namijenjen je samo stalnim stanovnicima Starog grada koji imaju svoju nekretninu i koji stalno borave tu. Parking kod Stare autobuske namijenjen je vikendašima i vlasnicima i zakupcima poslovnih prostora. Parking servis je bio obavezan da, kako i piše u pravilniku, obezbijedi naljepnice, recimo crvene za Lučku kapetaniju i plave za parking kod Stare autobuske. Ništa od toga nije urađeno. Ovdje se radi o klasičnoj zlouptrebi položaja, a mi ćemo vjerovatno angažovati adovokata i radikalno pristupiti, jer se ovaj problem mora riješiti. Građani trpe, platili su uredno svoje propusnice, a ne mogu da parkiraju svoja vozila", kazao je.

Balabušić tvrdi da će se građani obratiti advokatu za pomoć i da više neće tolerisati nepoštovanje usvojenog pravilnika.

D.P.